Mutlu insanları diğerlerinden ayıran 11 özellik

mutluluk3alıntı sözleri

Herkes mutlu olmak ister ama acaba kaç kişi buna sahip olmayı başarmıştır. Yapılan araştırmalar insanların sadece üçte birinin kendilerini mutlu hissettiklerini göstermektedir. Kendinizi mutlu hissetmiyorsanız bile, büyük ihtimalle mutlu insanları tanıyorsunuz. Bu insanlara neden defalarca hayranlıkla baktığınızı bir düşünün. Biraz zaman ayırın ve etrafınızdaki mutlu insanları biraz yakından ve dikkatli bir şekilde izleyin. Çok şaşıracaksınız, onların davranışlarının sizi de sardığını ve kendinizi mutlu hissetmenizi sağladığını fark edeceksiniz. Çünkü onlar etraflarına pozitif enerji yayarlar. Eflatun mutluluğun akıl, fiziksel arzular ve ruhun uyumuyla yakalanacağını söyler. İşte mutlu insanları diğerlerinden ayıran 11 özellik:

1. Mutlu insanlar güzeldir

Çok genel bir ifade oldu ama mutlu insanlar gerçekten güzeldir. Onlar güzel görünümlü ve hoş insanlardır, saygılı, sıcak, düşünceli ve yardımseverdir. Sonsuz sabırları vardır ve kendilerini çok özgür hissederler. Çevrelerine pozitif enerji yayarlar ve herkesin işini kolaylaştırırlar.

2. Mutlu insanlar dürüsttür

Mutluluk yalanla elde tutulamaz. İnsan önce kendine sonra da arkadaşlarına karşı dürüst olmalıdır. Kendilerine karşı dürüst olamayanlar genellikle başkalarına karşı yalan söylerler. Dürüstlük önce kendini tanımak ve kendine saygı duymakla başlar. Kendilerini tanırlar ve bunu göstermekten de korkmazlar. Onlar her zaman kendi kişiliklerini korurlar, bir şeylerden gizlenmek için maske takmaya ihtiyaçları yoktur. Kendinizi her zaman olduğunuz gibi kabul ettiğiniz zaman yaşam gözünüzde çok daha basit hale gelecek. Emin olun yalan söylemeyi bıraktığınız gün, bütün insanları güzelleşmeye teşvik eden birer ilham perisine dönüşeceksiniz.

3. Mutlu insanlar işbirliği ve takım çalışmasına inanırlar.

Zafer paylaşacak bir takım yoksa onlar için hiçbir şey ifade etmez. Hiç kimse tek başına hiçbir şey değildir. Yanlarındaki insanların onlar için gösterdiği çabayı çok iyi bilirler ve başarının hazzını mutlaka onlarla paylaşırlar. Çoğu zaman da bu davranışlarının karşılığını saygı duydukları insanlardan alırlar. Onlar da mükemmel değillerdir ve kendileri de bunun farkındadırlar. Başarısızlıklarına bahaneler bulmak yerine kabullenmeyi seçerler. Hatalarından dersler çıkarıp, bu dersleri kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde kullanırlar. Başarı ve mutluluk paylaştıkça artar.

4. Mutlu insanlar çok güzel gülümser.

Fotoğraftaki gülümseme ile mutluluk gülüşü arasında çok büyük bir fark vardır. Mutlu insanların tüm vücutları ile güldüğünü hissedersiniz. Bunun için öncelikle hayatı her şart altında gülümseyerek yaşamayı öğrenmek lâzım. Gülümseme en büyük güçtür. Bu yetenek ve özellik tüm yaratılanlar arasından yalnızca insana verilmiştir.

5. Mutlu insanlar ortama çabuk uyum sağlarlar.

Onlar küçük şeylere odaklanırlar ve küçük şeyleri mutluluğa dönüştürmeyi bilirler. Detaylarla kendilerini üzmezler, nelerin hayatı güzelleştirdiğini, nelerin takılmaması gerektiğini çok iyi bilirler. Karşılaştıkları problemleri kendilerini geliştirmek için bir fırsat olarak kullanırlar. Bir şeylerin değiştirilemeyeceğine inanmazlar, her zaman başka bir yol vardır.

6. Mutlu insanlar çevrelerinde mutlu insanlar barındırırlar

Mutluluk bulaşıcıdır. Onlar arkadaşlarını kendileri gibi aynı özelliklere sahip olanlardan seçerler ya da başka bir bakış açısıyla gittikleri her yerde etraflarına yaydıkları pozitif enerji ile herkesi kendilerine benzetirler. İnsanlar etrafındakileri izlerken etkili davranışları taklit etme eğilimindedirler. Bir süre sonra özellikle mutlu insanların izlendiği ve onların davranışlarının izleyicilere bulaştığı görülür.

7. Mutlu insanlar çok doğaldır.

İçinde bulunduğunuz anın değerini bilmek mutluluk için ilk şarttır. Birçok insan hayatının her anını dünün pişmanlıklarını, yarının kaygılarını düşünerek geçiriyor. Unutmayın mutluluk yarında değil. Bu anda. Şimdi kendiniz için ne yapabiliyorsanız onu yapın. Geçmişe kızmayın, yarını sorgulamayın. Hayat bugündür. Bugün kendiniz ve sevdikleriniz için en iyisini yapın. Mutlu insanlar içinde bulundukları anın farkında oldukları için, kimsenin fark edemediği eğlence ve güzellikleri hep yakalarlar;bu tamamen hayata bakış açısı ile ilgili. Onlar en kötü anlarda bile kendilerine mutluluk verecek tatları yakalamayı bilirler.

8. Mutlu insanlar çok iyi dinleyicidir.

Bir şeyler öğrenmenin, mutluluk fırsatlarını yakalamanın yolu dinlemekten ve başkalarına saygı duymaktan geçer. Onlar kendilerinde değişim sağlatacak farklı bakış açılarına çok değer veririler. Başkalarının hissettikleri onları çok derinden etkiler. Çünkü çevrelerindeki insanların duygu ve düşüncelerini kendi arzularından çok daha fazla önemserler. Hayatlarını öğrenmeye adadıklarından, sus ve dinle prensibi onlar için vazgeçilmezdir.

9. Mutlu insanlar azla yetinmeyi bilirler.

Onalar küçük hayaller kurarlar ve hayatın onlara vereceği büyük hediyeler için hazır beklerler. Her sabah uyandıklarında tekrar güneşi gördükleri ve nefes aldıkları için minnettardırlar. Sayın Yavuz Bahadıroğlu’nun bir köşe yazısında okumuştum;

Belki mutluluk, sadece görmektir…

Belki sadece işitmektir…

Belki hayatı koklamaktır…

Belki yalnızca dokunmaktır, tutmaktır…

Belki elimizdekini fark edip şükretmektir…

Belki mutluluk, hayatın olumlu yönlerini keşfetmektir…

Belki de yalnızca nefes almaktır…

Bir hasta için en büyük mutluluk sağlığına tekrar kavuşmaktır…

Peki, acaba sağlıklı günlerinde neden mutlu değildi?

İflas eden iş adamı için en büyük mutluluk, tekrar zengin olmaktır…

Zenginken neden mutlu olmadı?

10. Mutlu insanlar asla yargılamazlar.

Kimse yargılanmayı sevmez çünkü bunların çoğunda yanlış bilgilendirilme vardır. Hayat sürekli bir öğrenme sürecidir ve bu süreç içinde hepimiz eksikliklerimizle savaşırız. Başkalarının da bu eksiklikleri görmesi mümkündür. Diğer insanları yargılamanın, onlar hakkında kesin hükümler vermenin kimseye faydası yoktur.

11. Mutlu insanlar tutkuludur

Mutlu insanların ortak özelliği hayatı tutkulu yaşamaları ve bu tutkularını hep yükseklerde tutmak için çabalamalarıdır. Mutlu insanlar genelde aradıkları şeyleri hayatlarının bir yerinde ya da bir döneminde bulan ve daima sevdikleri şeyleri yaparak zaman geçiren bireylerdir.

Mutluluğa yolculuk kolay değildir, mütevazi bir dürüstlük gerektirir. Mutlu insanlar kıskanç olmanızı istemezler, mutluluğunuzu paylaşmanız hem onları mutlu eder, hem de mutluluğunuz çoğalır. Onlarla birlikte olun, size bir el vermelerine ve daha iyi bir hayata taşımalarına izin verin

Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, kendi yolumu çizdiğimde anladım