Emekliliğinizi Planlamak

Emekliliğinizi planlarken soracağınız ilk soruyu keşfedin. Bu soruya daha başarılı bir emeklilik yaratma stratejilerini de dahil edin. Herkes emeklilikte gerekli olacak paranın ne kadar olacağını merak ediyor. Bunun önemi bir yana, kendinize soracağınız ilk soru bu değil. Sorulacak ilk soru: “Zamanı nasıl kullanacağım?”

Şu an okulla bağlantılı tüm diğer faaliyetlerinizi yürütürken öğretme, hazırlık, derecelendirme, yetiştirme, evle iş arasında gidip gelmek için ne kadar zaman ihtiyacınız var? Haftada 6-80 saat mi? Sınıflar sona erdiğinde hala zamanınız kalacak. Saatlerinizi anlamlı bir şekilde geçirebilecek misiniz, ilişkilerinizi ve önünüzdeki yirmi veya otuz yıldaki faaliyetlerinizi gereği gibi götürebilecek misiniz?

İnsanlar yardım ederek kariyer yolculuğunda her aşamada kariyerlerinde başarıya ulaşıyorlar. Konuştuğumuz ilk konu “Bu noktaya nasıl geldin? Değerleriniz nelerdir? Neye gücünüz yetiyor? Neyi faydalı ve olası buluyorsunuz?” Koşullarınızın emeklilikle değişecek olmasına rağmen değerleriniz, gücünüz ve erişebileceğiniz kaynaklar değişmeyecektir.

Geleceğinizi düşünürken biri işi tamamlayabilmek çok önemlidir. Bir kâğıt alıp yapabileceğiniz, anlamlı ve eğlenceli şeylerin bir listesini yapın. Spor, arkadaş ve aile ziyaretleri, vakti torunlarla geçirmek, bazı eşyaların tamiri, okumak, bahçeyle uğraşmak ve seyahat etmek pek çoklarının listesinde olan şeylerdir. Golf oynamak örneğin, geleceğiniz olabilir. Golfün sizin için anlamını düşünün. Arkadaşlık mı, doğada olmak mı yoksa sayınızı artıracak bir uğraş mı?

Sizi başarılı bir eğitimci yapan hedefler ve değerler okul zili artık çalmadığı zaman bile değişmeyecektir. Organizasyon ve takip tutkunuz başka bir “deli” kimlikle yer değiştirmeyecektir. Hala her zamanki gibi önemseyen, meraklı biri olmaya devam edeceksiniz.

Daha başarılı bir emeklilik/yeniden keşfetmeyle ilgili bazı hedefler:

  • Günlük işler hoşunuza gidiyorsa, yeni koşullarınıza uyacak günlük işler yaratmak konusunda biraz düşünün.
  • Eşinize katılın. Paylaştığınız hedefler nelerdir? Kişisel istek listeniz neye benziyor? Kesişiyor mu? Eş, dost ne düşünüyor?
  • En iyi neyi yaparsınız? Güçlü müsünüz? Bu güçten yeni bir gelecek kurmada ne kadar faydalanabilirsiniz?
  • Ufak ufak başlayın. İlk altı ayda büyük işlere kalkışmayın.
  • Önünüzdeki üç yılda nerede olmak istediğinizi düşünün.
  • Uygulayın. Kendinizi yazlığınızda yeniden keşfetmeyi düşünecekseniz, bunu bütün gün böyle yapmanın neye benzeyeceği konusunda bir kaç hafta düşünün. Seyahat etmek istiyorsanız, kısa mesafelere gidin ve seyahat tarzınızı öğrenin.

 

Emekliliği planlama ve geleceği yeniden keşfetmek bugünden başlar. Keşfetmek ve bundan zevk almak hayatınızda yeni bir bölüm açmaktır, harika bir yaşamın harika ve başarılı bir devamı olabilir. İleride doğru soruları sorarak kendinize güzel bir gelecek yaratabilirsiniz.

 

Yazan: Gordon Neufeld,www.educationworld.com

Makale Kaynağı: Yrd. Doç. Dr. Leyla FetihiMakaleMarketi.com

.