Mutlu Olmak İsteyen Adam

MUTLU OLMAK İSTEYEN ADAMalıntı sözleri

Mutlu olmayı kim istemez ki,birçoğumuzun yaşama amacı,yaptığımız her şeyin altında yatan sebep,bu kitapta da ipuçlarını bulmak mümkün…

Hayatta mutlu olmak için nelerin gereklı olduğunu merak ediyorsanız bu kitabı okuyarak merakınızı giderebilirsiniz.Bir kac örneği kendi hayatımda denedım.Gercekten de işe yarıyor…

Yazarı: Laurent Gounelle

Yayınevi: Pegasus Yayınları

Çeviri: Işık Ergüden

Tanıtım Yazısı

İnandıklarımız Gerçekliğimiz Olabilir

Bir düşünün…

Bali’de tatildesiniz. Eve dönmeden önce bir şifacıya görünüyorsunuz. Aslında bir şikâyetiniz yok. Sadece onun ününü duymuş olduğunuz için görüşmek istiyorsunuz.

Şifacının teşhisi kesin: Sağlığınız gayet yerinde ama… mutlu değilsiniz.

Sonsuz bir bilgeliğin taşıyıcısı olan bu yaşlı adam sizi sizden daha iyi biliyor gibi gözükmekte. Yaşamınıza tuttuğu çok özel ışık, sizi olabilecek en büyüleyici maceraya sürükleyecek: Kendini keşfetmek! Size yaşattığı deneyimler yaşamınızı altüst edecek ve düşlerinizdeki yaşamın anahtarını size sunacak.

Dünya çapında insanların dilinden düşmeyen Mutlu Olmak İsteyen Adam, gerçekten mutlu olmaktan bizi alıkoyan şeylerden kurtulmayı öğrendiğimiz an, elde edebileceğimiz yeni imkânlar dünyasıyla bizi tanıştırıyor.

“Kulaktan kulağa yayılarak büyük bir başarı kazanan, insanların hayata bakış açılarını değiştiren eşsiz bir roman.”

Psychologies Magazine

Kitabın Konusu

Mutlu Olmak İsteyen Adam kitabında öncelikle inançlarımız ve onların yansımalarını anlatıyor. (Ben de zaman zaman bu konuya değiniyorum blogumda). Kendimizi iyi hissetmenin önemini, yaşam amacımızı belirlemek için mutluluğu havuç olarak kullanmamızı ve bunu gerçekleştirmek için de yapılması gerekenleri kolay anlaşılır bir tarz da anlatıyor.

İnsanlar sevgi bekler. Buna açtırlar çünkü. Herkese iyi kötü demeden sevgi verin! Kimsenin sizi kısıtlamasına, kapasitenizi küçümsemesine, özgüveninizi düşürmesine izin vermeyin! Hayat kendi istediğiniz gibi şekillenir.

Yazarın sadece iki kitabını okudum ve sanırım özgün karakterler olabilmemiz konusuna ilgi duyuyor. Kendimizi içine hapsettiğimiz görünmez duvarlarımızı yıkabilmemiz için farklı yöntemler deniyor ve bu açıdan, etki derecesi gayet yüksek bir kitap.

Herkesin kendinden bir parça birşey bularak,okumayı bir an bırakıp kendini tekrar tekrar düşünecek diye düşünüyorum.sade,anlaşılır ve hayatın içinden güzel örnekler vermiş.

Kitaptan Alıntılar

İnsanların mutluluklarını ölümsüzleştirmek isterdim.

Eğer hiçbir şeyden vazgeçmezseniz, seçmekten kaçınırsınız. Seçmekten kaçındığınızda, istediğiniz hayatı kaçırmış olursunuz.

İhtiyaç duyulan şeyi istemek için başkalarına yönelmeyi öğrendiğimizde, bütün bir evren açılır önümüzde. Hayat, başkalarına açılmaktır, içimize kapanmak değil. Başkalarıyla bağ kurmayı sağlayan her şey olumludur.

Paranın nasıl kazanılıp nasıl harcadığıyla alakalıdır paranın iyi mi kötü mü olduğu. Para eğer en iyi yanlarımızı vererek yeteneklerimizi uygulamaktan kaynaklanıyorsa sağlıklıdır. Bu durumda onu kazanana gerçek bir tatmin sağlar. Ama eğer başkalarını, örneğin iş ortaklarını ya da müşterileri suistimal ederek kazanılmışsa bu durumda sembolik olarak negatif enerji denebilecek şeyi yaratır.

Senin neyi yapıp neyi yapamayacağına kimsenin söylemesine izin verme. Hayatını seçecek ve yaşayacak olan sensin.

Başarılı bir hayat, kişinin arzularına uygun sürdürdüğü, daima kendi değerleriyle uyum içinde hareket ettiği, yaptığı şeye elinden gelenin en iyisini kattığı, olduğu haliyle uyum içinde yaşadığı bir hayattır. Ve mümkünse, kendimizi aşma fırsatını elde ettiğimiz, kendimizden başka bir şeye kendimizi adadığımız ve insanlığa çok mütevazi olsa da, küçücük bir şey de olsa bir şey kattığımız bir hayattır. Rüzgara bırakılmış küçücük bir kuş tüy. Başkalarına bir gülümseyiş.