Atalet ile ilgili söylenmiş güzel sözler

Atalet ve tembellik ile ilgili anlamlı ve güzel sözleralıntı sözleri

İşinizi mutlaka yapmanız gerektiğini ve yapmamakla neler kaybettiğinizi biliyor ama yine de yapamıyorsanız bilin ki sizde bir atalet sorunu var.

Mümin Sekman

Bir insan bir konuda harekete geçmiyor ise, o konuda yeterince istekli olmadığındandır.Olduğunuz gibi kalarak olmak istediğiniz yere varamazsınız.Ataletin paslı dünyasında yaşayan bir kişinin hayatında eksik olan üç şey vardır.Hareket, heyecan ve hız.

Mümin Sekman

“Ataletli” insanları nereden tanıyabilirsiniz? Atalet halinde yaşayan kişiler genellikle yavaş hareket ederler. Tembellik, yılgınlık, yeis, miskinlik, üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket etmek, yumurta kapıya gelmeden harekete geçmemek, bezginlik, sevksizlik karakteristik özellikleridir. Görevlerini yaparken sık sık işleri erteler, mazeret beyan ederler. Hayata bakışları sitemkar, umursamaz, reaktif, kötümser, eleştirel ve kaygılıdır. Bu nedenle de yaşama sevinçleri ve hayat enerjileri çok düşüktür. Onları çağırdığınızda genelde başlarını kaldırmadan kaşlarını kaldırarak size bakarlar!

Mümin Sekman

Bana öyle geliyor ki,hakikaten yapabileceğimiz bir tek iş vardır,o da ölmek.Bak,bunu yapabiliriz ve ancak bu takdirde irademizi tam birşey yapmakta kullanmış oluruz.Ben ne diye bu işi yapmıyorum diyeceksin! Demin söyledim ya,müthiş bir gevşeklik içindeyim.Üşeniyorum.Atalet kanunu icabı sürüklenip gidiyorum.

Sabahattin Ali

Temelinde özgüvenimizi artırıp kararlılığımızı iki katına çıkarmaya gereksinimiz vardır. Bu durum bir karşı denge görevi üstlenecektir. Karmaşa ve sıkıntı dakikalarında daha kararlı olmak için kendinizi zorlamalısınız. Temkinliliği ve ataleti aşabilmek için saldırgan enerjinizi ortaya çıkarmalısınız. Yapacağınız herhangi bir hatayı daha enerjik bir hareketle düzeltebilirsiniz.

Robert Greene

Uyuşmuş bir vücudun yaraları algılaması gecikiyor. Şimdi birçoğumuz böylesi bir uyuşukluk durumundayız ve gitgide vücudumuzu saran yaralardan habersiz bir hayat sürdürüyoruz.Tedavisi gitgide imkansızlaşan bağımlılıklar sahibi oluyoruz.

Tarık Tufan

Dünyadaki karışıklıklara yol açan şeyin, kurnazlık ve kötü niyetten öte, belki de yanlış anlamalar ve atalet olduğunu bir kez daha saptadım.

Goethe

Sorun çaresizlik değil, isteksizlik… İsteksiziz; çünkü çocuklukta bize uygulanan ilk şey, içimizdeki isteği öldürmektir.

Bernard Shaw

Uyku ile uyuşukluk arasında rakseden bir hayat. Beklediğim bir şey yok. Dersler tatsızın tatsızı. Kendimi bir işe bağlayamadım. Felaket şurada ki günler de sınırlı. Çalışmam gereken saatlerde paçavralaşmış bir idrakle başbaşayım.

Cemil Meriç

Tanıdığım her büyük adamın kişiliğinde, onun büyüklüğünü açıklayan küçük şeyler olduğunu fark ettim, bütün o büyüklükleri uyuşukluktan, delilikten ve intihardan alıkoyan işte bu küçük şeylerdi.

Halil Cibran

Eğer işinize sevgiyle değil de isteksizlikle sarılmışsanız o zaman işinizi bırakın ve tapınağın kapısı önüne çöreklenip sevgiyle çalışanların önünüze atacakları sadakaları toplayarak geçinin daha iyi.

Halil Cibran

Bir şeyin imkansız olduğunu iddia eden yüz kişiden doksandokuzu o işi yapmaya isteksizdir.

William Feather

Duygu olmadan hiçbir karanlığın aydınlığa dönüşmesi, hiçbir ataletin harekete dönüşmesi mümkün değildir.

Carl G. Jung

Saygıdeğer baylar, sizi temin ederim, çok fazla bilmek gerçek bir hastalıktır. Zira bilginin doğrudan, kaçınılmaz meyvesi atalettir, yani kollarını kavuşturup oturmaktır.

Paul Watzlawick

Artık tükenmez olanın içinde yaşıyorsun. Her bir gün ses ve sessizliklerden, ışık ve karanlıklardan, yoğunluklardan, bekleyişlerden, ürpermelerden oluşuyor. Olan tek şey, bir kez daha, sonsuza dek, her seferinde biraz daha fazla yitip gitmen, sonu olmadan başıboş dolaşman, uykuyu,bir tür vücut huzurunu bulman; vazgeçme, bıkkınlık, uyuşukluk, kendini koyveriş. Kayıyor, sürükleniyor, gevşiyorsun; boşluğu aramak, ondan kaçmak, yürümek, durmak, oturmak, masaya dirseğini dayamak, uzanmak..

Georges Perec

Ruhlara çökmüş bir uyuşukluk var ki nereden geldiğini bilmiyorum. Belki manevi boşluktan, belki ülküsüzlükten.

Yücel Hacaloğlu

Artık böyle oldum ben,

Biraz güvensiz,

Biraz hissiz,

Biraz kimsesiz

Ama çokça sessiz,

Tepkisiz ve çok şeye karşı isteksiz…

Uğur Gökbulut