Dinlenmek ile ilgili söylenmiş güzel sözler

Dinlenmek ile ilgili anlamlı ve güzel sözleralıntı sözleri

Doğada güzel bir yer bul ve orada kendini tazele; ne kadar iyi dinlendiğin, çoğu kez senin bu evrende ne kadar uzağa gidebileceğini saptar.

Mehmet Murat ildan

Bazen yorgun olma hakkın yoktur! Zafere varıncaya dek çalışmalısın! Bazen dinlenmeyi reddetmelisin; tıpkı sağda solda hiç durmayan bir ok gibi ulaşmak istediğin hedefe ulaşmalısın!

Mehmet Murat ildan

Hayatta zaman zaman iyice dinlenmek için kendini uzak bir ada yapmanın yollarını bilmelisin! Hiç kimsenin ulaşamayacağı bir ada…

Mehmet Murat ildan

İstirahat hiçbir şey yapmamak değildir, istirahat tamirdir.

Daniel Josselyn

Pozitif düşüneceksin… Hayata sımsıkı sarılacaksın… İşinden kafanı kaldırıp sevdiklerinle vakit geçireceksin… Sev ki, hücrelerin yenilensin… Sana enerji vermeyecek hiç kimseyle de birlikte olma…

William Shakespeare

Vücudu dinlendirmenin en doğru yolu, aklı dinlendirmektir.

Napoleon Bonaparte

Yalnız bir müddet dinlenmek ve birbirimizden uzak kalmak lazım. Ta ki birbirimizi tekrar görme ihtiyacını şiddetle duyuncaya kadar.Belki tekrar dost olur ve bu sefer daha akıllı davranırız. Birbirimizden, verebileceğimizden fazla şeyler beklemeyiz ve istemeyiz.

Sabahattin Ali

Kendin için, boş bir zaman ayır ki durumlarını o zamanda kontrol edersin.

İmam-ı Azam

İnsan yüreği sevgi tepelerine tırmanırken arada bir dinlenmek fırsatı bulursa da kin duygularının dik yokuşunda pek mola vermez.

Balzac

Dinlenme sanatı da çalışma sanatının bir kısmını oluşturur.

Andre Maurois

İnsan,çektiği ıstırap nispetinde zevk duyar: Ne kadar acıkırsa yemekten, ne kadar yorulursa dinlenmekten, ne kadar ararsa bulmaktan o derece zevk alır.

Peyami Safa

Açlık nasıl en iyi baharatsa, yorgunluk da en mükemmel uyku hapıdır.

Goethe

Sıcak hava, insanlara sürekli bir şeyler yapmak zorunda olduklarını düşündürüyor. Sıcak iklimde durup dinlenmek yok. Öte yandan gri bulutlarda ve yağmurda, huzur ve sakinlik verici bir şey var. Herkes sıcacık evine grip kitaplarıyla vakit geçiriyor.

Sarah Jio

Üzüntü, gerginlik ve hissi sarsıntılar, yorgunluğun en büyük üç sebebidir.

Dale Carnegie

Bir hayat kasırgası içinde ömür geçirenler,bir gölgelikte dinlenmek için vakti bulamayanlar,tehlikelerle arkadaş olanlar böyle geçici bir huzura kavuşunca kendi gönülleriyle hesaplaşırlar,geçmişi hatırlarlar. O zaman her şeyin ölçüsü büyür ve hatıralar güzelleşir. Mazide kalan insanlar kusurlarından ve suçlarından sıyrılmıştır.

Hüseyin Nihal Atsız

Istırap duyduğumuz yorgunluğun en büyük kısmı ruhtan doğar, tamamıyla fiziki olan yorgunluk, hakikatte nadirdir.

A. Hadfield

Kadınlar için susmak yorgunluk, söylemek dinlenmektir.

Hüseyin Rahmi Gürpınar

Yorgunların dinlenmesi için, geceler yeter.

Goethe