Toplantı ile ilgili söylenmiş güzel sözler

Toplantı ile ilgili anlamlı ve güzel sözleralıntı sözleri

Son zamanlarda kimi ararsanız toplantıda…Toplantı ne zaman biter acaba? – Belli olmaz efendim?

– Gelir gelmez toplantıya girdiler…

– Toplantı geç vakit bitti. Toplantı biter bitmez çıktılar.

– Bütün yetkililer toplantıda… Kusura bakmayın, cevap verecek insan yok.

– Toplantı belki biter ama… Daha sonra bir toplantıları daha var…

İnsanlarımız toplantı yapmaktan iş yapmaya vakit bulamıyor.

Güngör Uras,Milliyet

Bir toplantı çok sayıda insanın bir araya geldiği, bazılarının gerçekte düşünmediklerini söyledikleri, bazılarının gerçekte yaptıklarını söylemedikleri bir düzenlemedir.

Vladimir Voinovich

Politika böyledir; her fırsattan istifade! Sesli sözlü, hareketli, canlı bir millet olmak için her ne yapmak lazımsa hepsini bu millet yapacak. Bunu şiirinde, şarkısında, türküsünde, yazısında, halkın gözüne, kulağına, beynine söylemek, bağırmak, anlatmak lazımdır! Bunun için her toplantıdan, her insan kalabalığı olan yerden istifadeyi kaçırmamalıdır.

Memduh Şevket Esendal

Kalabalık toplantılardan ve uzun süreli toplantılardan hiçbir iş çıkmaz. Çıkamaz. Bir toplantıda beş kişiden fazla iştirakçi varsa kimse doğru dürüst fikrini söyleyemez. Fikirler doğru dürüst tartışılamaz.

Anonim

Bir toplantı yarım saatten fazla devam ediyor ise, toplantıya katılanların hiçbirinin ön hazırlığı yok demektir. Toplantıda her iştirakçi beyin jimnastiği yapacak, her iştirakçi aklına geleni söyleyecek demektir.

Anonim

Toplantılar iş birliktelikleri için bir başlangıç, bir ekibin sinerji oluşturması için bir fırsat, kritik kararların ele alındığı platformlar gibi birçok işleve sahip olabilirler. İş hayatında başarılı olmanın altın yollarından bir tanesi işlevi ne olursa olsun toplantılarda uygun davranışları sergileyebilmektir.

Tahsin Birgen

Çoğu şirkette neredeyse herkes toplantı organize edebiliyor. Sonuç: Gelişigüzel ve yüksel maliyetli toplantılar.

Anonim

Toplantı yorucu bir iştir. Bir toplantıdan çıkarak bir başkasına girenin kafasını toparlaması, verimli fikirler geliştirebilmesi, sağlıklı kararlar alabilmesi mümkün değildir.

Anonim

Zaman hırsızları listelerinin değişmez maddesi toplantıları daha işe yarar hale getirmek; gereksiz konuşmaları; birbirini ezmeye çalışan iş arkadaşlarını ya da bir an önce bitse de işimize dönsek diyenleri en azından toplantı ortamına çekmek ve katkılarını almak için yöntemler geliştirilmeli.

Anonim

Toplantı denildiğinde sadece toplantının kendisi değil, ön hazırlık ve düzenlenme süreci, toplantı sırasında dikkat edilmesi gereken yaklaşımlar ve toplantı sonrasında öne çıkanlar da düşünülmektedir.

Anonim

Vietnam-Vietkong görüşmelerinde, masa düzeni çok büyük bir problem olur. Bu müzakereler öncesinde oturma düzeni için bir buçuk ay çalışılır. Vietnamlılar, Vietkonglular onlardan daha aşağıya oturmazlarsa toplantıya katılmayacaklarını söylerler, böylece diğer masanın ayakları kesilir. Paris’te yapılan görüşmelerde de Vietkonglular, 15 cm aşağıdaki bir masaya oturtulur.

Ahmet Şerif İzgören

Arap subayları, Türkiye’ye çağırmışlar “Gelin nasıl çalışıyoruz görün” demişler. Adamlar bir ay kamuda toplantılara katılmış. Giderken onlara sormuşlar, nasıl buldunuz bizim kamu faaliyetlerini diye. Araplar cevaplamış “Külliyen brifing, icraat mafiş, nihayetinde kokteyl”. Bu ülkede, devlette böyle çalışmayan bir kamu kurumu bilen varsa bana yazsın, burada örneklemek isterim.

Ahmet Şerif İzgören

Fakirin gayri meşru çocuğu olursa piç, zenginin olursa yasak aşkın meyvesi olur. Fakir, kız peşinde koşarsa sapık, zengin koşarsa playboy olur. Fakir toplanırsa çete, zengin toplanırsa toplantı olur. Fakir çalarsa hırsızlık, zengin çalarsa yolsuzluk olur. Kavramların bile cepteki paraya göre değiştiği bir dünya’da adalet arıyoruz.

Can Yücel

Altı saatlik toplantı sonucunda iki kişinin midesine kramp girmiş, üç kişinin de uzun süre aynı durumda oturmaktan dizleri tutulmuştu. Şarap molası konusunda anlaşmaya varılmış ama diğer meseleler çozümlenememişti.Şirket toplantılarının çoğu böyle geçer. Toplantılarda yaşanan en yoğun duygular, huzursuzluk, aşırı can sıkıntısı ve bıkkınlıktır.

Anonim

Her toplantının, o işletmenin yönetim tarzı ve ilkeleriyle kaynaşmış kendine özgü bir dünyası vardır.

Anonim