Sağduyu ile ilgili söylenmiş güzel sözler

sağduyu1alıntı sözleri
sağduyu1alıntı sözleri
Man with hand on head

Herkesten verebileceği kadarını istemeliyiz. Otorite her şeyden önce sağduyuya dayanmalıdır. Sen kalkıp halkına, kendilerini denize atmalarını buyurursan ihtilal çıkar.

Saint-Exupéry

Tek bir şey olabilmek

Tek bir şeye varabilmek için çok yerde çok şey olmak

Bu bendeki sağduyudur.

Friedrich Nietzsche

Varsıllık ve güç , sağduyunun düşmanıdır. Bir buğday tarlasındaki kimi başakların dik durduğunu, kimilerinin de boynunu büktüğünü görmüyor musun? Dik duranların içi boştur. öyleyse, seni bana getiren, ve böylece Tanrı’nın yardımıyla sana varsıllık yollarını açan alçakgönüllülüğü elden bırakma.

Amin Maalouf

Sağduyu aklın kapıcısıdır, vazifesi; şüpheli fikirlerin ne içeri girmesine ne de dışarı çıkmasına mani olmaktır.

E.Rusaw

Bir şey sağduyunun ne kadar zıttı ise, kendine o kadar çok hayran çeker; en kötü şey, her zaman çoğunluğu okşayan şeydir.

Desiderius Erasmus

Ne bir kişi için prensip ve dürüstlüğün anlamını değiştirebilirsin ne de kendini veya beni, bencilliğin aslında sağduyu ve tehlikelere karşı duyarsızlığın da mutluluğun güvencesi olduğuna inandırabilirsin.

Jane Austen

Sağduyu, on sekizine kadar edindiğimiz önyargılar toplamıdır.

Albert Einstein

Şu günlerde pek çok insan ürpertici bir sağduyuyla ölüyor ve insanın pişman olmayacağı yegane şeyin yaptığı hatalar olduğunu ne yazık ki pek geç keşfediyor.

Oscar Wilde

Yüksek mevkilerde, sağduyuya az rastlanır.

Juvenalis

Sağduyu etkisiz kaldığında şeytan yardıma koşar!

Dostoyevski

İnsanı, kendinden daha az akıllı olduğu halde, daha fazla sağduyulu biriyle karşılaşmaktan çok rahatsız eden şey yoktur.

Don Herold

Çekici bir insan yaşlandığında da etkileyicidir, çünkü albeninin reçetesinde mistik oranlarda akıl, zarafet, sağduyu ve şeytan tüyü vardır.

Buket Uzuner

Duygularımızı kabul etmek zorundayız ama aynı zamanda öfkemizi ayarlamazsak sağduyumuzu yok edebileceğini unutmamalıyız.

Demi Lovato

Güçlüklerle karşılaşan, zor günler yaşayan küçük çocuklara umulmadık bir sağduyu gelir, bir de bakarsınız kafayı çalıştırıyorlar, zorlukların üstesinden gelmeye çabalıyorlar.

Roald Dahl

Sen sağduyuna bak; o zaman öteki duygular kendilerine bakarlar.

Lewis Carroll

Sağduyu, ata binen sarhoşa benzer; bir yandan biner, öteki yandan iner.

Martin Luther King

Biz, eğer millet ve tarih önünde herhangi bir hata işliyorsak, bunun sorumluluğunu vicdan ve sağduyumuzda hissetmekten ve ödemekten, hiçbir zaman çekinecek insanlar değiliz.

Atatürk

Sağduyuya sahip olunca, kendisinden bir fayda elde edilemeyecek hiçbir kötülük yoktur sanırım

Rene Descartes

Ne hınç, ne acı, ne de çekememezlik duyacaklardı. Çünkü olanakları ve arzuları her zaman, her noktada uyuşacaklardı. Bu dengeye mutluluk adını verecekler ve özgürlükleriyle, sağduyularıyla, kültürleriyle, ortak yaşamlarının her anında onu keşfetmesini, korumasını bileceklerdi.

Georges Perec

Günümüzün zehirlenmiş havası içinde insanların sağduyusuna seslenmek boşuna olur bence, insanlar neye lâyıksa onu elde ederler sonunda.

Albert Einstein

Sağduyu sahibi her insan yasalarda ne yazarsa yazsın, dürüst ve soylu olmak zorundadır.

Dostoyevski

Sağduyu, iş tulumunu giymiş dehadır.

Thomas Edison

Bazı doğrular sağduyuya cazip gelmeyebilir. Doğada lahanaya yer olduğu kadar yaban asmasına da yer vardır.

Henry David Thoreau

Katilin ruhu kördür ve insan her türlü sağduyudan yoksunsa güzel aşk ve gerçek iyilik diye bir şey olamaz.

Albert Camus

Bölünmüş bir dünyada, sağduyulu kalmaya çalışan ve herhangi bir takıma girmeyen adama duyulan kuşku, sonunda o insanın çarmıha gerilmesiyle sonuçlanıyordu.

Zülfü Livaneli

Tanrım, bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasında ki farkı anlayabilme sağduyusu ver.

Marlo Morgan