Tatmin olmak ile ilgili söylenmiş güzel sözler

tatmin olmakalıntı sözleri

tatmin olmakalıntı sözleri

İnsanlar hiç tatmin olmazlar. Ellerindeki azsa, daha fazlasını isterler. Ellerindeki çoksa, daha da çoğunu isterler. Daha da çoğunu elde ettiklerinde ise, keşke azla mutlu olabilseydik derler, ama bu yönde küçücük bir çaba bile harcayamazlar.

Paulo Coelho

İşiniz hayatınızın büyük bir kısmını kaplayacak, dolayısıyla tam olarak tatmin olmak için onun mükemmel bir iş olduğuna inanmalısınız.

Steve Jobs

Hayal kırıklığı, tatmin olmayan arzularınıza bağlıdır. Eğer engeller, ertelemeler ve zorluklar üzerinde durursanız, bilinçaltınız buna bağlı olarak karşılık verecek ve iyiliğinize engel olacaktır.

Joseph Murphy

Mutluluk dediğimiz şey, yoğun bir şekilde bastırılmış ve engellenmiş olan ihtiyaçların kısa süreliğine tatmin edilmesinden başka bir şey değildir.

Sigmund Freud

Esasında bu dünya seyirlik bir yerdi; yoksulu zenginiyle herkes, şu veya bu şekilde, bir resmi geçitteydi. Her biri hayatta kendi numaralarını icra ediyor; sahnede kimi daha kısa, kimi daha uzun kalıyor ama nihayetinde her insan, benzer bir tatminsizlik ve tamamlanmamışlık duygusuyla arka kapıdan usulca çıkıp gidiyordu.

Elif Şafak

Üstesinden gelinen her güçlük, yerini bir başkasına bırakıyor. İnsan gereksinmeleri kısır bir döngü oluşturuyor. Biri tatmin edilir edilmez, öteki çıkıyor karşımıza.

Samuel Beckett

Sahip olduklarınızla tatmin olabilirsiniz; ama bugün ne olduğunuzla asla tatmin olmamalısınız.

Bertie Charles Forbes

Canlı hareketli bir ruh bazen hayatın sınırlarını aşar, tatmin edilemez olur, bu yüzden umutsuzluğa düşer ve bir an için hayata küser. Bu hal, hayatın sınırlarını arayan ruhun sıkıntısıdır…

İvan Gonçarov

İnsanlık arzularını maddi sahipleniş ve kişisel kazançla tatmin etmekten vazgeçip, bunun yerine manevi farkındalığa doğru ilerlemelidir.

Masanobu Fukuoka

Hiçbir şey kendi alın teri kadar bir insanı tatmin edemez. Çalışan insan, kendi varlığında hüküm süren bir ahengi bütün kainata nakleder. Hayatın biricik nizamı bu ahengin kendisi olmalıdır.

Ahmet Hamdi Tanpınar

Karşısındakini kullanarak sürekli kişisel tatmin arayışı, günümüzde bireyler arasındaki ilişkilerin parçasıdır.

Pascal Couderc

Karşındakinin sizi sevdiğini bilmek, ona sahip olamamanın getirdiği tatminsizliği asla gidermez.

Arthur Schopenhauer

İyi bir öğretmen tatmin edici bir açıklama sunar; büyük bir öğretmen ise huzursuzluk yaratır, rahatsızlık verir ve tartışmaya davet eder.

Richard Sennett

Ne doymaz bir varlıktır insan! Ulaştığı her tatmin yeni bir arzunun tohumudur, dolayısıyla onun ebediyen doyurulamaz arzularının sonu yoktur.

Tolstoy

İktidar ve zenginlik birbirinden ayrı olamaz, parayla iktidar hırsını tatmin etmenin kronik tehlikesi de, bu işte amaca ulaşmak için bütün yolların, yapılabilecek her şeyin mübah olmasıdır.

Cengiz Aytmatov

Kadın sevebileceği zaman sevmiyor, ancak tatmin edilmeyen arzulara üzülüyor, kırılan benliğini tamir etmek istiyor, kaybedilen fırsatlara yanıyor ve bunlar ona aşk çehresi altında görünüyordu.

Sabahattin Ali

Egonun sizi ruhsal uygulama yapmaktan alıkoyup dikkat dağıtmalara, yoldan saptırmalara, yanıltmacalara, oyalanmalara, gereksiz aktivitelere ve eğlenceye götürdüğünü izleyin, fakat egonun savaşı kazanmasına izin vermeyin.

Michael Langford

Tek bir kişi üzerinde yoğunlaşmış yani bireyselleşmiş şiddetli bir aşk tutkusu öylesine yüksek bir noktaya erişebilir ki, tatmin edilmedikçe bu dünyanın bütün güzel şeyleri, hatta yaşamın kendisi bile tadını ve önemini kaybeder.

Arthur Schopenhauer

Para sadece mutluluk verecek başka bir şey olmadığı zaman mutluluk verebilir. Yeterli gelirin ötesinde insanın ruhu söz konusu olunca hiçbir şey gerçek tatmin veremez.

Jane Austen

Başarı; olabileceğinizin en iyisi olabilmek için, elinizden gelenin en iyisini yapmış olmanın verdiği huzur ve tatmindir.

John Wooden

İhtiyaç korkusu da, ihtiyaçtan başka bir şey değil midir? Kuyunuz tamamen doluyken susuzluktan korkmak tatmin olmayan bir susuzluk göstermez mi?

Halil Cibran

Asla sizi bütünüyle tatmin edecek bir kadının peşine düşmeyin, bu sizi tüketir. Hem tükenirsiniz, hem de henüz tanımadığınız öteki kadınları yitirirsiniz.

Mehmet Eroğlu

Yaşamda başımıza gelen olaylar nadiren biricik ve tektir. Birçoğumuz bir kereyle yetinmez, daha fazlasını isteriz. Şair en şahane sonesini yazıp şiiri bırakmaz. Ayyaş bir teklik atıp tatmin olmaz. Yasak meyveyi tadan günahkar, kaçınılmaz olarak daha fazlasını isteyecektir.

Gyles Brandreth

Oğlum, sırrı olan bir kadının olağanüstü bir inceleme olabileceğini bil, ama o kadın ne güvenilir ne de tatminkar bir eş olabilir.

Anna Katharine Green

Bir insana okuma aşkı ve onu tatmin edecek kitap verin; emin olun ki bu adam mutlu olacaktır.

John Herschell

Kendinden ödün vermeden, iğrenç ikiyüzlülüğe fazla bulaşmadan ve bu çürümüşlüğe kendini fazla kaptırmadan bir topluluğu tatmin etmenin en iyi yolu klişelere sadık kalmaktır.

Irvine Welsh

Küçük ruhlar iyi veya kötü duygularını sonsuz basitliklerle tatmin ederler.

Balzac

Hayalperest olmayın. Hep sükut-ı hayale uğrarsınız. Ayağınız yer tutmaz. Gerçeklerden kaçar kaçar hayallere sığınır, hayal kurduğunuz sürece doyar, tatmin olur, ama başarmanız gereken küçük işleri bile alt edemezsiniz.

Cahit Zarifoğlu

Kendini sevmek bencil olmak, kendini tatmin etmek ya da benmerkezci olmak değildir; hayatını bir hediye gibi görmek, kendini terbiye etmek ve bu lütfu başkalarıyla paylaşmaktır.

Nick Vujicic

Bilinçdışı arzu asla tatmin edilemez. İnsan hep düşlerinin peşinde koşar, fakat sadece düş kırıklıklarıyla ilerler.

Jacques Lacan