Sigmund Freud sözleri

Anlamlı ve Güzel Sigmund Freud sözlerialıntı sözleri

Sigmund Freud Sözlerini sizler için hazırladık bu sayfada. Anlamlı ve etkileyici Sigmund Freud Sözlerini bu sayfada okuyabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Sigmund Freud psikoanalitik kuramın kurucusudur. Kendisi Avusturya’da tıp eğitimi görmüş, özellikle nöroloji alanında uzmanlık çalışması yapmıştır. Psikoanalitik yaklaşım her bireyin kendi geçmişini inceleyen vaka çalışmaları yöntemini kullanır. Freud’un getirmiş olduğu kavramlar geniş biçimde tartışılmış ve zamanla psikoloji biliminin değişik alanlarını etkilemiştir.

Freud’a göre insanoğlunun doğuştan getirdiği iki temel kuvvetli eğilim vardır; cinsellik ve saldırganlık. Bu iki temel eğilim insanoğlunun bir toplum içinde uyumlu yaşamasını zorlaştırdığından, cinsellik ve saldırganlık davranışları, ana-baba, öğretmen gibi çocuğun sosyalleşmesinde önemli rol oynayan kişilerce çocukluktan itibaren sürekli baskı altında tutulur ve cezalandırılır.

En Çok Beğenilen Sigmund Freud Sözleri

Bir insanı unutabilirsin, bir insanın sana neler yaptığını da unutabilirsin, ama o insanın sana ne hissettirdiğini asla unutamazsın.

Mutluluk, pantolona işemek gibidir. Islaklığı herkes görür ama sıcaklığı yalnız sen hissedersin.

Herkes doğru insanı bulmak ister, yanılmamak için. Oysa kimse uğraşmaz, doğru insan olmak için.

Amerika, dünyanın şimdiye kadar gördüğü en muazzam deneydir. Ancak; korkarım ki pek de başarılı bir deney olmayacaktır.

Özgürlük insanlara medeniyetin bir armağanı değildir. Hiç medeniyet yokken insanoğlu çok daha özgürdü.

Sigmund Freud Tarafından Söylenmiş 10 Güzel Söz

Köpekler arkadaşlarını sever, düşmanlarını ısırırlar. İnsanlar ise tamamen farklıdır: Saf ve karşılıksız sevgiyi beceremezler. Kişisel ilişkilerindeyse sevgi ve nefreti karıştırıp dururlar.

Kitle uysal bir sürü gibidir, başında bir sürü olmadan yaşayamaz. İtaate karşı öylesine bir susamışlık içindedir ki, ortaya çıkıp kendisini efendi ilan edecek herkese içgüdüsel bir boyun eğişle karşılık verir.

İnsanların çoğu özgürlüğü gerçekten istemezler; çünkü özgürlük sorumluluk gerektirir ve insanların çoğu da bundan korkar.

UIaşamayacağın kadar yüksekte sandığın kişiIer, asIında eğiIemeyeceğin kadar aIçaktadır!

Birine duyduğunuz sevgi ve sinir doğru orantılıdır. En çok sevdiğiniz insana, herkesten çok sinirlenirsiniz.

Bil ki, önemli değildir kaç kez yenildiğin… Çünkü asıl önemli olan, kaç yenilgiden sonra yeniden doğrulabildiğin.

Vicdan dediğimiz şey, içimizde alevlenen belli bir arzunun, dış dünya tarafından reddedildiğinin iç dünyamız tarafından algılanmasıdır.

Mutlu olma ihtimalimiz bünyemiz tarafından zaten sınırlandırılmıştır. Mutsuzluğu tecrübe etmek ise mutluluğa nazaran daha kolaydır.

Bir insan bir yere bakıyorsa orada ilgilendiği bir şey vardır. Bir insan bir yere hiç bakmıyorsa orada ilgilendiği bir şey kesinlikle vardır.

Seven insan kibrini kırar, alçakgönüllü olur. Seven insan, narsistliğinin bir parçasını, tabiri caizse, sevdiğine rehin olarak bırakır.

Anlamlı Sigmund Freud Sözleri

Neysek oyuz; çünkü geçmişte de neysek oyduk. Ve insan yaşamının sorunlarını çözmek için ihtiyacımız olan şey, ahlaki değerler değil, daha fazla bilgidir.

Kitleler asla gerçeğin peşinde koşmamıştır. Yanılsamalar isterler ve yanılsamasız yapamazlar. Gerçek olmayanı gerçeklerin üstünde tutarlar; gerçeklerden çok gerçek olmayanın etkisinde kalırlar. Bu ikisi arasında ayrım yapmama eğilimi oldukça yüksektir.

Muhafazakarlık, hızla değişen koşullara uyum sağlamak istemeyen tembel zihinler için her zaman hoş karşılanan bir mazerettir.

İnsanın sağlığını koruyan iki faktör vardır. İşini sevmesi ve hayatı sevmesi.

Erkek sevdiği zaman arzu yoktur; arzuladığı zaman ise, aşk yoktur.

İnsan sanılandan çok daha ahlaklıdır ve hayal edilemeyecek derecede ahlaksızdır.

Grubun gücünün her şeye yettiğine dair bir kanı vardır; bir birey için imkansızlık kavramı grup içinde yok olur.

Nevrotik kişiler üzerinde yapılan psikanalitik incelemeler, altını ıslatmakla hırslı olmak arasında yakın bir ilişki olduğunu göstermiştir.

İnsanlar yavaş yavaş inanmamayı, güvenmemeyi, sevmemeyi ve kronik şüpheci olmayı öğrenir. Bu gerçekleştiğinde artık ne yazık ki çok geçtir. İnsanların ”Tecrübe” dediği şey budur. Kalbiyle bağlantısını kesmiş bir insana ”Tecrübeli” denir.

Ruhunun derinliklerine in ve ilk önce kendini tanımayı öğren. Bunu yaptıktan sonra, bu hastalığa neden yakalandığının anlayacak ve belki de bir daha hastalanmayacaksın.

Etkileyici Sigmund Freud Sözleri

Düşünebilen herkesin insan olması, insan olan herkesin düşünebildiği manasına gelmiyor, ne yazık ki.

Çalışmadan geçen bir hayatı düşünemiyorum. Fikirler bir işe yaramaz, kelimeler akla gelmezken insan başka ne yapabilir? Bunu düşündükçe ürpermeden edemiyorum.

Otuz yıldır insan psikolojisiyle uğraşıyorum. Cevabını bulamadığım tek bir soru var: Bir kadın ne ister?

İnsanların yapmacık hareketlerini ne kadar iğrenç olduğunun farkına vardığında olgunlaşmış oluyorsun.

Bence ayrımcılık yapmayan bir aşk, aşık olunan nesneye haksızlık ediyor ve bunun karşılığında da asli değerlerinden birini kaybediyor demektir. Ve şunu da belirtmek gerekir ki, her insan sevilmeyi hak etmiyor.

Bir aşk ilişkisinde, çevrede olup biten şeylere karşı artık hiç bir şekilde ilgi duyulmuyorsa, o aşkı yaşayan çiftler birbirlerine yetecek seviyeye ulaşmış demektir.

Düşmanlarımızın bizi yıkabileceği tek nokta elbette ki zayıflıklarımızdır. Bir insan zayıflıklarını kabul eder, benimserse karşısındaki insanın ona karşı kullanabileceği bir koz kalmaz. Güçsüz olduğumuz noktayı kabullenerek kendimizi güçlü kılabiliriz. Buna benzer Nietzsche’nin “Çelişkilerimiz, umutlarımızdır.” sözü de hayatın bir gerçeğidir.

Özür dilemek, sizin haksız olduğunuz manasına gelmez. Karşınızdaki insana verdiğiniz değerin, egonuzdan yüksek olduğunu gösterir.

Kısa Sigmund Freud Sözleri

İnsan saldırılara karşı kendini savunabilir, ama iltifatlara karşı savunmasızdır.

İnsanlar sizi eskisi gibi kullanamadıklarında, değiştiğinizi söylerler.

İnanın sağlığını koruyan iki faktör vardır: İşini sevmesi ve hayatı sevmesi.

Rüyalar, bilinç altına giden kral yoludur.

Zayıflıklarımız gücümüzdür.

İsmini unuttuğunuz kişi hakkında muhakkak olumsuz bir düşünceniz vardır.

Kavga etmek yerine küfretmeyi seçen ilk insan, uygarlığın kurucusuydu.

Evrendeki en büyük gösteri sen aklını keşfettiğin an başlar.

Birini işaret ederek suçlarken işaret parmağınız onu, diğer üç parmağınız ise sizi gösterir.

Bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirirseniz, ilk vazgeçeceği insan siz olursunuz.

Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar insanın içinden gelir. Ve her zaman oradadırlar.