Tepki ile ilgili söylenmiş güzel sözler

tepki1alıntı sözleri

tepki1alıntı sözleri

Dünyayı ve dünyadaki şeyleri sevmediğimiz, onlardan yalnızca yararlandığımız için yaşamla bağımızı yitirdik. Şefkat duygumuzu, duyarlılığımızı, güzel şeylere tepkimizi yitirdik; doğru ilişkinin ne olduğunu ancak bu duyarlılığın yeniden kazanılmasıyla anlayabiliriz.

Jiddu Krishnamurti

Birinin sizi sevdiğini öğrendiğiniz zaman sizin de ilk tepkiniz onu sevmek olur.

Paul Auster

Toplumlɑrın tepkisiz olmɑlɑrının ɑsıl nedeni korkɑk olmɑlɑrı değil. Rɑhɑt olmɑlɑrıdır.

Rollo May

Dünyanın adaletsizliğini kontrol edemezsiniz. Kontrol edebileceğiniz tek şey, nasıl tepki verdiğinizdir.

Charles J. Sykes

İnsan, yeri geldiğinde ağlamayı bilmeli… Ağlamak; ruh ve bedenin, yolunda gitmeyene verdikleri ortak tepkidir!

Canan Tan

Ama ben kendimi tanıyorum. Tek tepkimin hislerimi bastırmak olacağını, sonunda bir kanserin beni yiyip tüketeceğini biliyorum. Çünkü çoğu hastalığa bastırılmış duyguların yol açtığına inanmıyorum.

Paulo Coelho

Susmak mutlaka onaylamak anlamına gelmezdi, çoğu kez anında tepki verme konusundaki yetersizliğin kanıtıydı.

Paulo Coelho

Vicdan diye kastettiğimiz, insanın haklı ve haksız olan karşısında tepki gösterme yetisidir.

Jostein Gaarder

Yaşadığın şeyin seni nereye götürdüğü, yaşadığın şeye verdiğin tepkiye göre değişiyor. Gitmek istediğimiz yerden bizi uzaklaştıracak tepkiler verip sonra da adaletsizliğe sığınmak tam insana göre.

Akilah Azra Kohen

Tepki vermeden önce düşünün,harcamadan önce kazanın,eleştirmeden önce bekleyin,dua etmeden önce affedin,vazgeçmeden önce deneyin !

Ernest Hemingway

Bazen hiçbir şey yapmamak en iyi tepki olabilir.

Kevin Kwan

Tepkilerinizi kontrol edin ve bunu, öğrenme fırsatı olarak kabul edin.

David J. Lieberman

Önyargıların yıkılmadığı ilişkilerde, kayınvalide genellikle kinayeli konuşmalarla gelini maniple etmeye çalışır. Bunlar ilkel, olgun olmayan tepkilerdir.

Nevzat Tarhan

Bir başkasının sizin hakkınızda düşündükleri sizin sorumluluğunuzda değildir. Çünkü herkes kendi korkularına ve kendi yargılarına göre tepki verir.

Jani King

Toplumsal dışlanmaya ancak iki şekilde tepki verilebilir; kişi, ya bundan sonra daha iyi, daha dürüst ve daha sevecen bir insan olmaya azmederek ortaya çıkar ya da hepten kötüleşerek dünyayı karşısına alır, eskisinden de beter işler yapar. Genellikle toplum tarafından damgalanmış insanların ikinci yolu tercih ettiği görülür.

John Steinbeck

Çocuğun başarısızlığına gösterilen hatalı tepkiler, onda yetersizlik duygusu ve öğrenilmiş çaresizlik psikolojisi oluşturur.

Mümin Sekman

Sonradan anladım ki eğer fikirlerin onaylanıyorsa bu seni cesaretlendirir, yok eğer onlara karşı çıkılıyorsa bu seni hırslandırır; asıl trajedi insanlara anlattıklarının hiçbir tepki görmemesidir, sanki bir çölün ortasında çaresizce boşluğa konuşuyormuş gibi ne bir olur ne de bir karşı koyuş …

Lu Hsun

Bazı insanlar gergedana benzerler. Şartlandırmaya gerekli şekilde tepki veremezler.

Aldous Huxley

Sen tepkilerini kontrol edemezsen, tepkilerin hayatını kontrol eder.

Shelley

Bilmek asla gerçekliği kopyalamak anlamına gelmez, daha çok ona tepki göstermek ve onu dönüştürmek demektir.

Jean Piaget

Öleceğini öğrenen insanların sırasıyla verdiği beş psikolojik tepki: Reddetmek, kızgınlık, pazarlık, depresyon, kabullenme.

Elisabeth Kübler-Ross

Biz aklıyla değil, duygularıyla düşünen bir milletiz. Dolayısıyla düşünemeyen ama tepki gösteren, sevgisi, öfkesi abartılı olan bir toplumuz. Sıradan lig maçının sonucuna sevinir, silahı çeker balkonda oynayan beş yaşındaki çocuğu öldürürüz. Birlikte olduğumuz, yaşadığımız, âşık olduğumuz kadını öldürürüz. Sorarlar, ‘Çok seviyordum,’ deriz. Sevdiği kişiyi öldüren tek milletiz!

Erol Mütercimler

Her duygusal tepki aklın sınamasına tabi tutulmalıdır; kanımca, gösterilecek tepki duyulan ihtiyaçla orantılı olmalıdır.

Jane Austen

Hayatımızdaki en küçük bir değişiklik bile zincirleme bir tepki doğurur.

Judith Malika Liberman