Otorite ile ilgili söylenmiş güzel sözler

Otorite ile ilgili anlamlı ve güzel sözleralıntı sözleri

Otorite boyun eğmenin en büyük erdem başkaldırının ise en büyük günah olduğunu savunur.

Erich Fromm

Yalnızca büyüyüp, otoriteye bağımlı ve otoriteden korkan çocuklar olmaya bir son verirsek kendi varlığımız üzerine düşünmeye cesaret edebiliriz.

Erich Fromm

Bizim kültürümüzün niyeti kişiyi bağımsız kılmak değil, bir başkasına, genellikle bir otoriteye bağımlı kılmak. O nedenle kendini bağımsız kılma çabalarını, kültürümüz anormal davranışlar olarak gösterirler. Böyle çabalar içine girenler toplum içinde alay konusu olurlar, bir tür sırıtırlar.

Doğan Cüceloğlu

Nerede otorite varsa orada otoriteye direnen bir adam vardır.

Oscar Wilde

İnsan herkesten verebileceklerini istemeli. Bir otoritenin kabul görmesi mantıklı olmasına bağlıdır.

Antoine De Saint-Exupéry

Önderlik, otorite kullanımı değildir. Önder, insanların duygularını mahmuzlayarak onları güçlendirir.

Osman Pamukoğlu

Otoritenin tüm uygulamaları alçaltıcıdır ve otoriteye her boyun eğiş, aşağılanmadır.

Mihail Bakunin

Otorite ve kurumsal hakimiyet, hurafe, mit, hile, kaytarma ve itaatten beslenir. Kişinin bu tür kurumlara başkaldırmadan itaat edebileceği okullarda, kilisede ve evde öğretilir.

Emma Goldman

Ümmet niteliğini yitirmemiş yasakçı toplumlarda,siyasal otoritenin görevi sanatçıyı ya evcilleştirmek ya da etkisizleştirmektir.

Attila İlhan

Kendinden hiç hoşlanmayan pek çok insan gördüm; bunlar önce başkalarının kendileri hakkında iyi düşünmelerini sağlamaya çalışırlar. Bunu başarınca da bu sefer kendileri de kendileri hakkında iyi düşünmeye başlarlar. Ama bu sahte bir çözümdür; bu başkalarının otoritesinin altına girmeyi kabullenmektir. Size düşen görev kendinizi kabullenmenizdir; benim sizi kabullenmemin yollarını aramak değil.

Irvin D. Yalom

Güç yalnızca geniş bir arazi ile büyük nüfus topluluğu değildir. Zafer sadece güçlü silahlarda değildir. Güvenlik sadece yüksek duvarlar ya da derin çukurlar meselesi değildir. Otorite sadece kesin emirler ile katı cezalar değildir. Yaşayabilen bir örgüt kurabilenler sayıları az da olsa yaşayabilirler, oysa can çekişen toplumlar büyük olsalar bile yok olurlar.

Sun Tzu

Idealistlerin çok belirgin özellikleri vardır. Neyin doğru neyin yanlış olduğuna kendileri karar verirler. İçlerinden gelen sesi dinlerler ve kendi değer yargıları doğrultusunda davranırlar. İdealizm törpülenmedikçe, kendisinden başka hiçbir otoriteye baş eğmez. İdealistler her zaman serseri mayınlardır.

Judith McNaught

Her türlü otorite ve hiyerarşi sorgulanmalı ve bunların meşruiyeti ispatlanmalıdır… Meşruiyetini ispatlayamayan her türlü otorite gayrimeşrudur ve devrilmelidir.

Noam Chomsky

Cehennem nedir? Cahilin otoritesidir cehennem.

Azra Kohen

Mizah otoritenin panzehiridir.

John Hegarty

Kabuğuna tutunan midye misali elimizdeki otoriteye yapışıyoruz. Vazgeçemiyoruz.

Elif Şafak

Hürriyet tarihin hiçbir çağında tam olarak gerçekleşmemiştir.Çünkü hükumetler için ayak bağıdır. Hiçbir hakkı olmayan, baştakilerin her yaptığını kerem sayan insanları yönetmek ne kadar kolay. Otorite, hürriyetin anadan doğma düşmanı.

Cemil Meriç

Sert olacaksın, otoriteyi elden bırakmayacaksın ama zalim olmayacaksın. Zinhar zülüm yapmayacaksın. O zaman uşak efendisine bağlanır ve ömür boyu bu hürmet hissini terk edemez.

Zülfü Livaneli

Sertliğin aşırısı kin doğurur. Hoşgörünün aşırısı, otoriteyi zayıflatır. Ortayı bulabilirseniz; ne küçük görülür, ne de hakarete uğrarsınız.

Şeyh Sadi Şirazi

Bütün aptallar otoriteyi severler ve aptallar bir sürüdür.

Henri-Frédéric Amiel

Otorite kullanımı, amaçlara bağlılığı sağlamak için uygun olmayan bir araçtır.

Mc Gregor

Git herhangi birine, herhangi bir konuda danış. Nasıl anında bir otorite kesileceğini hayretle göreceksin. İnsanlar konuşmayı severler. Hele de birileri dinleyecekse. Dinlemediğin halde saatlerce konuşan bir dolu insan varken, dinleyeceğini söyleyip haydi konuş dediğinde neler olacağını düşünebiliyor musun?

Erdal Demirkıran