Rekabet ile ilgili söylenmiş güzel sözler

Rekabet ile ilgili söylenmiş güzel sözleralıntı sözleri

Modern yaşam tüketimi artırmak için rekabeti teşvik etmiştir. Rekabet kıskançlığa, kıskançlık ise mutsuzluğa dönüşmüştür.

Nevzat Tarhan

Rekabet, en iyi ürünlerin ve en kötü insanların ortaya çıkmasını sağlar.

David Sarhoff

Varoluş mücadelesinde, ilerleme esas olarak rekabete bağlıdır: rakiplerin sayısı arttıkça mücadele daha da sertleşir ve neticesinde evrim süreci de hızlanır.

James G. Frazer

Benim dünyam rahat ve konforlu bir dünya değil. Savaşçı, düşmanca, rekabetçi bir dünya. Erkeklerin her zaman daha zengin, kadınların her zaman daha güzel olması gerekiyor. Birlikte aynı yatağa giriyorlar, ama aslında birbirlerinden tiksiniyorlar.

Jean-Christophe Grangé

Rekabet, ürünlerde en iyiyi ama insanlarda en kötüyü ortaya çıkarıyordu. Ve rekabette dostlar birden düşman kesiliveriyorlardı. Bazı insanlar vardır, onlarla dost kalabilmek için daima sizi geçmelerine müsaade etmeniz gerekir, eğer dostlarınızı geçecek olursanız artık kendinize başka düşman istemeyin.

İskender Pala

Farklı, kararlı ve korkusuzca yaşa.Rekabet içinde olabilmenin ve elinden gelen en iyiyi ortaya koyabilmenin zevkini tat.

Henry Kaiser

Keşke elimden gelse de,içinizdeki unsurların ahenksizliğini ve rekabetini birliğe ve ahenge çevirerek ruhlarınıza huzur ve barışı koyabilsem.

Halil Cibran

Rekabetle ve girişimle yolunu açan en iyiler, babasının dükkanını ya da çiftliğini devralanlardan daha fazla konuşulmazlar.

Wright Mills

Tekelleşme her zaman haksız rekabete yol açar ve bu da yoksullarla orta sınıfın yok olmasına, dolayısıyla demokrasiye darbe vurur.

Buket Uzuner

Gücünüzü rakibinizin zayıflıkları üzerinde odaklayın.

Bruce Henderson

Diğerlerinin ne yaptığını önemsemeyin; işinizi yaptığınızdan daha iyi yapın, kendi rekorunuzu her gün bir daha kırın, başarılı olacaksınız.

William Boetcher

Rakiplerinize önem verin, hatalarınızı ilk önce onlar fark eder.

Antisthenes

Rekabeti bir saldırı ya da yıpranma olarak görmezseniz, onu kabullenmek daha kolay olacaktır.Tüm en iyi arkadaşlarım ile rekabet içinde çalıştım.Hayattan ne isterseniz, onu diğer insanlar da isteyecektir.Onu elde etmek için eşit şansa sahip olduğunuzu kabullenmeli ve kendinize yeterince inanmalısınız.

Diane Sawyer

Başarılı birisini örnek almak çok yararlıdır; ama onu aşma niyetine odaklanarak yola çıkmak insanı tökezletir. Başarılı kimseleri örnek alalım ve onlarla rekabet etmeyelim. Onları bir gün aşabiliriz elbette ve bunun en sağlıklı yolu her gün kendimizi aşmaya çalışmaktan geçiyor.Yeryüzünün en zor sanatı, başkalarının başarılarını kıskanmamaktır.

Muhammed Bozdağ

Sadece rekabet etmek için, birilerini oyundan atmak için yapılan rekabet pek uzun sürmez. Korkutulmaya çalışılan biri sizi hiçbir zaman önemsemez ve büyük bir ihtimalle işini sizden daha iyi yapar.

Henry Ford

Dedem bir defasında bana iki çeşit insan vardır, demişti. İşi yapanlar ve yapılanlardan kendine pay çıkaranlar. Birinci grupta yer almaya çalışmamı öğütledi; orada rekabet daha azmış!

Mümin Sekman

Rakiplerinizi korkutun ve yaptıklarını inceleyin.Onun ve savaş alanının karakterini iyice öğrenin.Onu iyice inceledikten sonra gücünün kaynağını ve tüm eksikliklerini bulun.

Sun Tzu

Birlik her zaman rekabetten daha kuvvetlidir.

Jack London

Rekabet dünyasında iki seçeneğiniz vardır. Kaybedebilirsiniz. Ya da kazanmak istiyorsanız, değişirsiniz.

Lester Thurow

Eğer yeni ürününüzün tasarımı masanın üzerinde kalmışsa, birinin onu taklit etmesi sadece birkaç dakika alır.

Francis Goldwyn

Rakiplerinizden daha hızlı öğrenebilme yeteneği, onlara karşı kazanabileceğiniz tek kalıcı avantaj olabilir.

Arie Geus

Yabancı bir ülkenin ustalarını yok etmenin yolu onları öldürmek değil işlerini onlardan daha iyi yapmaktır.

Emerson

Rekabet olmasa stratejiye de ihtiyaç olmazdı.

Kenichi Ohmae

Hiçbir dövüşçü sadece savunma yaparak galip olamaz.Kazanan, vurmaya devam edebilmek için, vururken vurulmayı da göze almalıdır.

Ernest King

Rekabet edebilmek için geride kalmamalısınız.Hareket eden bir hedefi vurmak her zaman daha zordur.

Al Ries

Her zaman rakibinizin sizden daha akıllı olduğunu varsayın.

Walter Rathenau

Rakibiniz de aynı şeyi yapabilecek durumdayken fiyatları düşürmek sadece aptallıktır.

Michael Porter

İş dünyasının kendine has bir mekanizması vardır: Bir yöneticinin hataları, rakiplerinin servetine dönüşür.

Leo Cherne

Akıllı insan kimseyle yarışmaz, böylece kimse onunla yarışamaz.

Konfüçyus

Zamanınızı rakiplerinizin ürünlerinin ne kadar kötü olduğunu anlatmakla geçirirseniz sadece iş dünyasını zarara uğratırsınız.

Edward Hurley

Rakibinizin markasını yok saymanız onun da aynı şeyi yapacağı anlamına gelmez.

Margie Smith

Rekabet her sektörde artmaktadır ve bu iyi bir şeydir.Artık hepimiz işlerimizi daha iyi yapıyoruz.

John Templeton

Rekabet toplam arzı arttırır.Arz artışı satışta rekabete ve bu rekabet fiyatların düşmesine neden olur.İnsanlığın en büyük güçlerinden biri rekabettir.

Henry Clay

Eğer mücadele ederseniz, rekabet sizi ısırabilir ama hiçbir şey yapmazsanız o sizi yutar.

Vittoria Alfieri