Duyarsızlık ile ilgili söylenmiş güzel sözler

Duyarsızlık ile ilgili söylenmiş güzel sözleralıntı sözleri

Dünyanın çok acı çektiğini görüyorum. Ama bunun nedeni, kötü insanların uyguladığı şiddet değil, iyi insanların suskunluğu.

Napolyon Bonapart

Toplumlɑrın tepkisiz olmɑlɑrının ɑsıl nedeni korkɑk olmɑlɑrı değil. Rɑhɑt olmɑlɑrıdır.

Rollo May

Tanıdığım en güzel insanlar, yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi ve kaybı yaşamış olan ve diplerden çıkış yolunu kendileri bulmuş romantik ve anarşist olan insanlardır. Bu kişiler yaşama karşı geliştirdikleri kendine has takdir, direniş, duyarlılık ve anlayışla; şefkat, nezaket, bilgelik ve derin sevgiden kaynaklanan bir ilgi ve sorumlulukla doludurlar. Güzel insanlar öylece ortaya çıkmazlar; onlar oluşurlar…

Elisabeth Kubler Ross

İyilik ve kötülük büyüklüğüyle değil, duyarlılık derecesiyle bizi etkiler.

La Rochefoucauld

İnsanların çoğunun muhakeme gücü körleşmiştir. Kendilerine doğrudan dokunmayan, sivri ucu ısrarla sert bir şekilde duyularına kadar nüfuz etmeyen şey, onları neredeyse hiç harekete geçirmez; ancak gözlerinin önünde cereyan eden, duygularına dokunacak en ufak şey bile içlerinde ölçüsüz bir tutkuyu ateşler. İşte o zaman duyarsızlıklarının yerini gereksiz ve aşırı öfke alır.

Stefan Zweig

Yazarlar, yazmadıkları yada korku, çıkar ve duyarsızlık gibi nedenlerden dolayı yazamadıkları yazılardan da sorumludurlar.

Aziz Nesin

Ey sol yanıma düşen ince sızım,

Öyle tepkisiz kalma.

Yaktığın yürektir,

Çıra değil…

Nazım Hikmet Ran

Bir insan ne denli üstün zekalı ve bilgili olursa olsun, eğer duyarlılıktan yoksunsa; kafa açısından görkemli bir dev, duygu açısından zavallı bir cüceyse, ben neyleyim böyle bir adamın dostluğunu?

Mina Urgan

Hayat çözülmesi gereken bir sorun değildir. Her gün olabildiğince akıllıca, olabildiğince bütün ve olabildiğince duyarlılıkla yaşanması gereken bir şeydir hayat. Katlanmamız gereken bir şeydir. Onun çözümü yoktur.

Thomas Szasz

Sizden kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin. Buna gücü yetmezse diliyle onun kötülüğünü söylesin. Buna da gücü yetmezse kalbiyle ona buğz etsin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir.

Müslim

Bütün acı çektiriciler, duyarsızlardır.

Adem Güneş

Pişmiş aşım, ağrısız başım.

Atasözü

Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir.

Buharî

Rahat olmak lazım fakat duyarsız değil. Açık sözlü olmak lazım fakat edepsiz değil.

Anonim

Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.

Atasözü

Bir soğan soyuluyor

Yaşarıyor gözler

Bir devlet soyuluyor

Aldırmıyor öküzler.

Şair Eşref

İnsanı insan yapan özellik, “duyma”sıdır.Duyma, kulağın işitmesi değil, kalbin sızlayabilmesi hâlidir.İnsan duyabildiği kadar insan, duyabildiği kadar anne, baba, eş ve dosttur. Duyamadığı kadar zarar verici…Duyarsızlaşmış bir kalp önce en yakınlarına acı çektirir, unutmayın…

Adem Güneş