Enerji ile ilgili söylenmiş güzel sözler

Enerji ile ilgili anlamlı ve güzel sözleralıntı sözleri

İnsan yüreği soba gibi. Sıcaklık üretiyor, enerji yayıyoruz. Ama başkalarını suçlayınca, onları karalayınca, dedikodu yapıp kem konuşunca enerji kaybolur. Yüreğimiz soğur.

Elif Şafak

Unutma ki sinirlenip öfkelenen insanda ne güç,ne enerji, ne de cesaret olur. İnsan ne kadar soğukkanlı olursa, o kadar güçlüdür.

Laurent Gounelle

Aşk zorluklar getirir, o doğru, fakat onun iyi tarafı, enerji verdiğidir.

Vincent Van Gogh

Önce ışıkla ve neşeyle dolman lazım öyle dolacaksın ki taşacaksın. Bu taşan enerji aşktır. O zaman aşk dünyadaki en mükemmel şeydir.

Osho

Her canlı varlık çevresinden kendisine ve tohumuna mümkün olduğunca enerji dönüşümü arayan bir çeşit emperyalisttir.

Bertrand Russell

Kin duygusundan kaynaklanan enerji seni hiçbir yere götürmez; ama kendisini aşk yoluyla gösteren bağışlama enerjisi yaşamını olumlu yönde değiştirecektir.

Paulo Coelho

Düşünmek, fazla enerji harcamadan deneyler yapmaktır.

Sigmund Freud

Etrafınızda neyin iyi, neyin kötü olduğuna fazla kafa yorarsanız kendi ruhunuzu ihmal edersiniz, başkalarını yargılamak için harcadığınız enerji sizi tüketip yere serer.

Paulo Coelho

Enerjik ve canlı kalmayı, eskilerin deyişi ile ‘taş gibi olmayı’ istiyorsanız, hayatın gücünü sadece yediklerinizde, içtiklerinizde aramayın. ‘Hayat çorbası’nın içine birer tutam huzur, coşku, sevinç ve birer parmak keyif, heyecan ve ümit katmaya bakın! Hayat enerjisinin sadece yedikleriniz, içtiklerinizde gizli olmadığının farkına varmalısınız. Sağlığın ‘bedensel ve ruhsal tam bir iyilik hali’ olduğunu unutmayıp fiziksel metabolik süreçlere takılıp kalmamalısınız.

Osman Müftüoğlu

Sevgi özgürlüktür, sevgi çevrende gördüğün her şeyin enerji kaynağıdır. Sevgi sınırsız olduğunda gerçek özgürlüğü bulursun. İnsan sürekli sevmek ve sevilmek için yaşar, gelişir, değişir; sonra bunu unutur. Sevginin sınırsız olmasını ve bunu özgürce haykırmayı dilersin. Anne, çocuk, sevgili, koca her sevgide bu sonsuzluğu ve sınırsızlığı ararız. Yani gerçekten sevmeyi ve sevilmeyi haykıra haykıra bağırabilmek, her bir hücremin derinliklerinde yaşayabilmek için.

Aret Vartanyan

Coşturucu sözler ruhsal evrenden enerji taşıyan vagonlar gibidirler.

Muhammed Bozdağ

Birisini sevmeye kalkışmak, önemli bir işe girişmek gibidir, bilirsin. Enerji, kendini veriş, körlük ister. Hatta başlangıçta bir uçurumun üzerinden sıçramanın gerektiği bir an vardır. Düşünmeye kalkarsa atlayamaz insan.

Jean-Paul Sartre

Bazılarının sırf ‘normal’ olabilmek için muazzam bir enerji sarf ettiğini kimse fark etmiyor.

Albert Camus

Dünya artık emek-yoğun, malzeme yoğun, enerji-yoğun değildir; bilgi yoğun olmaktadır.

Peter F. Drucker

Mutsuzluğun doğurduğu enerji en etkin uyarıcı kadar güçlüydü.İnsanların onun etkisindeyken , sanki amfetamin almışlarcasına, yaşamlarını hiçe saydıklarına tanık olmuştu.

Peter Straub

Hayat sonsuz bir enerjidir. Bu enerjiyi sürekli olarak üretmek, üretirken tükenmemek, tüketmemektir.

Osman Müftüoğlu

Ölüm,hayat enerjisinin bitmesi demektir.Radyonun fişini çekerseniz,müzik biter,işte ölüm tıpkı böyledir.Bir gün,bir yerde fış çekilir ve doğduğunuzda bağlanan enerji cereyanı kesilir.Hayat bitmiştir!

Buket Uzuner

Daha az stres ve daha çok enerji kombinasyonu, hem hafızamı hem de öğrenme sürecimi geliştiriyordu.

Lee Lipsenthal

Konsantrasyon, bezginlik duymadan fiziksel ve zihinsel enerjiyi tek bir noktaya sürekli uygulama yeteneğidir.

Thomas Edison

Sorunlar hep olacak. Önemli olan bunları çözme iştahınız. Sorunları gözünüzü kapatarak değil, üzerine giderek yok edin. İhtiyaç duyduğunuz enerji ise içinizde. Yaşama isteğinizde. İsteğinizi artırın ki enerjiniz, enerjinizi arttırın ki isteğiniz artsın.

Oğuzhan Akay

Aşkta enerji asla boşa gitmez. Enerji kaybı bunun kuyruğundadır; kıskançlık, sahiplenme, kuşku, şüphe, bu aşkı yitirme korkusu, sürekli güvence arayışı.

Jiddu Krishnamurti

Kendinizle ilgili iyi hissettiğinizde enerjiniz pozitif titreşir. Enerjiniz pozitif titreşirken kendinize pozitif şeyleri çekersiniz. İstediklerinizin olması için ; pozitif titreşime geçmeniz zorunludur.

Abraham Lincon

Bir şeylere inanıyorsanız, içinizde yeterince enerji, yeterince tutku, yeterince yaşama iştahı taşıyorsanız, bugünün dünyasının sunduğu kaynaklarda düşlerinizden birkaçını gerçekleştirme olanağını bulabilirsiniz.

Amin Maalouf

Ne vücudunuzun bol bol enerji üretmesi, ne de kalorileri yüklenmesi kendinizi canlı ve güçlü hissetmenize yetmez. ‘Enerji’ ve ‘canlılık hissi’ arasındaki ilişkiyi sadece kaloriler belirlemez.Canlılık hissinde, biraz ruh sağlığının ve biraz da duygusallığın yeri olması gerekir.

Osman Müftüoğlu

Gençlik bir enerji haznesidir. Bazı gençler bunu faydalı çalışma yolunda, bazıları eğlence ve sefahat, bazıları spor, bazıları da sözü geçen gençler gibi millî hayratı tahrip yolunda harcar. Yeryüzünde çeşit çeşit insan var. Çeşit çeşit de gidilecek yol var. Herkes yolunu mayasına göre seçer. Kârlı, zararlı varış yerinde belli olur.

Ali Fuad Başgil

Çevreciler boşuna endişeleniyorlar. Bir nükleer enerji istasyonunun bir yıllık atığını, masanızın çekmecesinde bile saklayabilirsiniz.

Ronald Reagan

Eğer evrenin gizemini bulmak istiyorsanız enerji yerine frekans ve titreşimi düşünün.

Nicola Tesla

Daha çok hayat enerjisi üretmenin en kolay yolu daha çok sevmektir.Sınırsız, karşılıksız sevmektir. Sevgi oktanı en yüksek, fiyatı en ucuz yakıttır.

Osman Müftüoğlu

Evren de maddeden oluşmuştur ama enerjisi yoksa o da yok demektir.. Bu sebeple evreni yaratan ,onu sürekli bir enerjisiyle besleyerek var kılmaktadır. Bu enerji ile hakim olduğunu bilmeniz, bir tevhid inancıdır.

Nevzat Tarhan