İki Deli

Fıkra,deli fıkralarıalıntı sözleri

Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinden kaçmaya çalışan iki akıl hastası, karşı taraftan gelen hastane bekçisini görünce, büyük gövdeli bir çınarın arkasına saklandılar. Hastane bekçisi, onların ayak seslerini işitmişti.

Sordu; “Kim o?”

İçlerinden biri kedi gibi miyavladı.Bu başarılı miyavlamadan sonra bekçi yürüyüp oradan uzaklaşıyordu ki akıl hastası kafadarların ayakları altındaki yapraklar ses çıkardı.

Bekçi geri dönerek yine seslendi: “Kim var orada?”

İkinci  akıl hastası cevap verdi; ” Bir kedi daha.”

Akıl hastanesinden kaçış

İki akıl hastası kafadar, tımarhaneden kaçmanın bir yolunu arıyorlarmış. Nasıl olduysa kapının anahtarını bir şekilde uydurup her gece dışarı çıkmaya başlamışlar. 3-5 gün bu böyle devam etmiş. Bir gece yine kaçmak için hazırlık yapmışlar. Tam kapının önüne gelmişler, bir de bakmışlar ki görevli kapıyı açık unutmuş. Bunu gören akıl hastalarından birisi şöyle demiş :

– Eyvah kapı açık kalmış.Nasıl kaçacağız bu gece.Diğeri gayet sakin şekilde cevaplamış:

– Hemen panik yapma, biz de pencereden kaçarız

Delinin İntiharı

Delinin biri intihar etmeye karar verir.Kendisini asmaya çalışırken diğer deli ona dönüp sorar.

-Napıyorsun sen

-Görmüyor musun intihar etmeye çalışıyorum

-Öyleyse neden ipi boynuna değil de ayağına doladın

-Denedim ama öyle yapınca boğuluyorum

Balık Tutan Deli

Delinin biri sokak duvarında oturmuş ve elindeki oltayı sokağa doğru sarkıtmış.Yoldan gelip geçenler şaşkın bir şekilde sorular soruyormuş.

– Orada ne yapıyorsun sen? Yoksa balık mı tutuyorsun.

– Evet demiş deli.

– Tutabildin mi bari hiç?

– Tutuyorum tabi senle beraber 23 tane oldu

Akıl hastanesine hasta seçme

Bir akıl hastanesini ziyareti sırasında, adamın biri sorar:Bir insanın akıl hastanesine yatıp yatmayacağını nasıl belirliyorsunuz?

Doktor: Bir küveti su ile dolduruyoruz.Sonra hastaya üç şey veriyoruz. Bir kaşık, bir fincan ve bir kova. Sonra da kişiye küveti nasıl boşaltmayı tercih ettiğini soruyoruz.Siz ne yapardınız?

Adam: Ooo ! Anladım.Normal bir insan kovayı tercih eder.Çünkü kova kaşık ve fincandan büyük. Hayır, der doktor. Normal bir insan küvetin tıpasını çeker.

Ben taksiyle gelicem

Akıl hastanesinde doktorlar delilere test uygulayıp düzelmiş hastaları yollamayı düşünürler.Doktorlar duvara bir araba resmi çizip delileri resmin yanına toplamışlar ve bu arabaya binip akıl hastanesinden gidebileceğini söylemişler. Delilerin hepsi arabaya binmeye çalışmış sadece bir tanesi bir şey yapmamış.Doktorlar onun düzeldiğini sanmışlar ve adama sormuşlar.

-Sen neden binmeye çalışmadın?

-Ben arkadan taksiyle gelecem.