Bruce Lee Sözleri

Anlamlı ve güzel Bruce Lee Sözlerialıntı sözleri

Bruce Lee sözlerini sizler için hazırladık bu sayfada. Anlamlı ve etkileyici Bruce Lee sözlerini bu sayfada okuyabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Bruce Lee, aktör ve dövüş sanatları uzmanı. 27 Kasım 1940’ta San Francisco’da dünyaya geldi. 1939 yılında, Hong Kong’lu bir opera sanatçısı olan babası, eşi ve üç çocuğuyla beraber Amerika’ya yerleşti. Annesi ona bir Amerikan ismi koymayı düşünmüyordu fakat hastanedeki hemşireler ona, Keltçe’de güçlü insan anlamına gelen “Bruce” diye hitap ediyorlardı.

Bruce Lee , dövüş ustalığının yanı sıra dövüş filmleri ile tüm dünyada kendinden söz ettirmeyi ve kendini sevdirmeyi başarmıştır. Aktör olması filmlerinde sergilediği dövüş sahnelerinin rol olduğu anlamına gelmez. Bruce Lee, tüm dövüş sahnelerinde gerçekçi performanslar sergiler. Belki de tüm dünyada sevilmesi onun bu gerçekçi yönüdür.

En Çok Beğenilen Bruce Lee Sözleri

En katı ağaç, aynı zamanda en kolay kırılan ağaçtır. Buna karşın bambu ve söğüt ağaçları, rüzgara göre eğilerek hayatta kalmayı başarırlar.

Ölümsüzlük anahtarı, önce hatırlanmaya değer bir hayat yaşamaktır.

Sonuçta başarılı veya başarısız olmak değildir önemli olan, bunların insanın kalbinde yarattığı etkilerdir. İnsan cesaretini kaybetmediği sürece yenilmiş sayılmaz.

Her zaman kendin ol, kendini ifade et, kendine inan, başarılı bir kişilik için kendi dışına çıkma ve kopyalama.

Başarısızlıktan korkma. Başarısızlık değil ama düşük hedef suçtur. Büyük girişimler, başarısız olsanız bile muhteşemdir.

Bruce Lee Tarafından Söylenmiş 10 Güzel Söz

Sadelik; ihtişamın anahtarıdır.

Şüpheciler “insanlar uçamaz” dediler, yapanlar “belki, ama biz deneyeceğiz”. Ve en sonunda sabahın kızıllığında yükselirken inanmayanlar arkalarından seyrettiler.

Ben sizin beklentilerinize göre yaşamak için bu dünyada değilim, siz de benimkilere.

Bilmek yeterli değildir, uygulamak gerekir. İstemek yeterli değildir, yapmalıyız.

Yararlı olana adapte ol, yararsızı reddet ve özellikle sana ait olanları ekle.

Yanaşırken çok dikkatli davranmalısın. Her zaman rakibin gözlerini izlemelisin. Çünkü gözler açık verir. En iyi onlar konuşur. Eller aldatıcıdır.

Hep mutlu ol ama asla yetinme.

İyi bir dövüş ustası sinirlenmez, hazırlanır.

Eğer yaşamı seviyorsan zamanı boşa harcama. Çünkü hayat zamandan oluşmuştur.

Eğer bir konu üzerinde çok düşünürsen onu gerçekleştirecek zamanın kalmaz.

Anlamlı Bruce Lee Sözleri

Bilgi size güç verir; ancak saygıyı karakterinizle sınarsanız.

İnsan, yaşayan bir canlıdır, kendi bireyini yaratır, bu herhangi bir tarz veya sistem oluşturmasından daima daha önemlidir.

Tanrınızdan kolay bir hayat dilemeyin; zor olana dayanabilecek güç isteyin.

Öğretmen size gerçeği sunan kişi değildir. O sadece bir kılavuzdur. Onun işaret ettiği gerçeği, her öğrencinin kendi başına bulması gerekir.

Başkaları tarafından mağlup edilmekte utanılacak bir şey yok. Önemli olan yenildiğiniz zaman ‘’Bende eksik olan ne?’’ sorusunu kendinize sorabilmenizdir. Böyle bir tutum izleyen insan umut vaat ediyor demektir.

Öğrenileceklerin sonsuz olduğu dünyamızda ‘üstat’ kelimesine inanmam.

İster kabullenin ister kabullenmeyin, içinde bulunduğunuz şartlar tamamen size bağlı. Siz kabullenmedikçe asla yenilgi diye bir şey yoktur.

Niyetiniz yüzme öğrenmekse, direkt suya dalın. Karada durmaya devam ettiğiniz sürece, hiçbir düşünce size yardım edemez.

Zihnini boşalt. Su gibi formsuz, şekilsiz ol. Şimdi, suyu bir bardağa doldurursan, su bardak olur. Onu çay demliğine doldur, o zaman su çay demliği olur. Bak, su akar, yayılır, damlar ya da parçalanır. Su gibi ol dostum.

Kung-fu bir sanattır. Dövüşçünün hareketleri uyumlu ve seri olmalıdır. Bütün vücudunu kullanmalısın. Dövüşürken hiçbir şey düşünmeyeceksin.

Yaptığın her şeye fiziksel ya da başka bir şeye her zaman limit koyarsan bu senin yaşamına ve işine sıçrar. Limit yoktur. Sadece ilerleme kaydetmediğin dönemler vardır ve orada kalmamalısın, onların ilerisine geçmelisin.

Asla bir anda hareket etmeye karar verme. Her koşul altında hareket etmeye hazır olmalısın. Böylelikle zihnin esneklik vücudun sertlik kazanır.