Dalai Lama Sözleri

Anlamlı ve Güzel Dalai Lama Sözlerialıntı sözleri

Dalai Lama sözlerini sizler için hazırladık bu sayfada. Anlamlı ve etkileyici Dalai Lama sözlerini bu sayfada okuyabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

1950‘den beri görevde bulunan 14. Dalai Lama‘dır. Tibet‘in ruhanî lideri Dalai Lama’dır. Dalai Lama, Budizm‘in kurucusu olan Shakyamuni’nin reenkarnasyon sürecini tamamlayanülen kişilere verilen isimdir. Dalai-engin deniz, Lama-bilge anlamına gelmektedir.

Bedensel ve manevi acıların aydınlanma sürecinden Budizm felsefesi ve öğretileri, her türlü taciz ve saldırılara karşı pasif direnişin uygulanmasını salık verir.

En Çok Beğenilen Dalai Lama Sözleri

Her sabah uyandığında kendine şunları söylemeyi unutma: Bugün de uyandığım için şanslıyım, kıymetli bir hayatım var ve bunu boşa harcamayacağım, tüm enerjimi kendimi geliştirmek, kalbimle başkalarına da ulaşmak, herkesin iyiliğini sağlayacak şekilde aydınlanmak için kullanacağım. Başkalarına karşı iyi niyetli olacağım, başkalarına sinirlenmeyeceğim veya onlar hakkında kötü düşünmeyeceğim.

Biz farkında olsak da olmasak da her şeyin altında tek bir soru yatar: Hayatın amacı ne? Her insan doğduğu andan itibaren mutluluğu ister, acı çekmekten kaçar. Bunu ne sosyal şartlar, ne eğitim seviyesi ne de ideolojik şartlar değiştirebilir. Varlığımızın en temelinde hepimiz sadece mutlu olmak istiyoruz. Asıl önemli olan, mutluluğu neyin getireceğini keşfetmek.

Gerçek mutluluk, zihin ve kalp arasında daha fazla bağlantı kurar. Esas olarak bedensel zevke bağlı olan mutluluk sabit değildir, bir gün oradayken bir sonraki gün orada olmayabilir.

Aç gözlülüğün en belirgin özelliği, kişi bir şeyi elde etme İsteği hissettiğinde, onu elde ederek tatmin olmamasıdır. Bu nedenle, bir tür sınırsızlık, dipsizlik meydana gelir ve bu da belaya yol açar. Aç gözlülüğün ilginç bir yanı da her ne kadar temeli oluşturan güdü bir tatmin aramak olsa da, arzuladığınız nesneyi elde ettikten sonra hala tatmin olmamış olmanızdır. Aç gözlülüğün gerçek panzehiri hoşnutluktur.

Ve ne kadar uğraşsak da, genellikle, kendimiz için iyi olduğunu bildiğimiz şeyi seçmeyiz. Bunun bir nedeni de “doğru seçimin” genellikle zor seçim olmasıdır. Zevklerimizden bazı fedakarlıklar yapma ile ilgili olan seçim.

Dalai Lama Tarafından Söylenmiş 10 Güzel Söz

Bir insan eğer hiç kızgınlık göstermiyorsa bir sorun olduğunu düşünürüm. Muhtemelen beyni doğru çalışmıyordur.

Hayatta en hakiki ilişki; karşındakine duyduğun sevginin, ona duyduğun ihtiyacın ötesine geçtiği sevgidir.

Herkes mutlu ve anlamlı bir yaşamın peşinde. Bu hedefe varmak için uygulamalarımız gerçekçi olmalıdır.

Doğruluğun gücü asla azalmaz. Kaba kuvvet ve şiddet belki kısa vadede etkili olabilir, ancak uzun vadede doğruluk her zaman galip gelecektir.

Eğitim sistemlerimizi, tüm insanlığa karşı bir merhamet duygusu oluşturacak, hem bilgi hem de sağlıklı bir zihin sağlayacak şekilde tasarlamalıyız.

Çocuklara bakın. Tabii ki hepsi kavga ediyordur ancak genellikle yetişkin olana kadar kötü düşüncelerini içlerinde beslemek yerine konuşarak dışarı atarlar. Birçok yetişkin, çocuklara göre daha eğitimli olma avantajına sahiptir. Ancak gülümseyen bir yüzün arkasında derin negatif duygular barındırırken eğitimin ne önemi var ki? Çocuklar böyle yapmaz. Onlar birine kızdıklarında, bunu ifade ederler ve geçip gider. Ertesi gün aynı kişiyle yeniden oyun oynayabilir.

En sevdiklerinize bile bir gün gidebilme özgürlüğünü verin ki geri dönmek ve kalmak için bir sebepleri olsun.

Nasıl ki sağlıklı bir yaşam için fiziki hijyeni öğretiyorsak, mental ve duygusal hijyeni de öğretmek zorundayız.

Diğer insanları düşünmek sadece dinle ilgili bir pratik değildir, mutlu bir toplum yaratmaya yönelik atılmış bir adımdır.

Bildiklerinizi paylaşın. Bu, daha ahlaklı olmanın bir yoludur.

Anlamlı Dalai Lama Sözleri

Zamanın önünde durmak mümkün değil. Bir hata yaptığımızda, zamanı geri alıp yeniden baştan başlayamayız. Yapabileceğimiz tek şey, şimdiki zamanı iyi kullanmak.

İnsanlığı dönüştürme ve daha mutlu, daha merhametli bir dünya yaratma işini sadece eğitim ile başarabiliriz.

Geçmişi değiştiremeyiz, ancak geleceği yeniden şekillendirebiliriz. Gençler daha mutlu, daha iyi bir gelecek yaratma şansına sahiptir.

Mutluluk hazır bir şey değildir, sizin eylemlerinizle oluşur.

Kendi içimizde barış yapmadan dışarıyla barışı sağlayamayız.

Asıl hedef diğerlerinden daha iyi olmak değil, eski halinizden daha iyi olmaktır.

Eğer kendinizi diğer insanlara yardım etmeye adarsanız, daha mutlu olacaksınız.

Eski dostlar geçer, yenileri ortaya çıkar. Aynı değişen günler gibi. Eski bir gün geçer, yeni bir gün doğar. Önemli olan, bunu anlamlı hale getirebilmektir. Hem anlamlı bir arkadaşlık hem de anlamlı bir gün…

Öfke iç huzurumuzu bozup sorunlara neden olabilir. Ayrıca işlerimizi düzgün şekilde yapabilmemizin de önünde set oluşturur.

Bir kaşık, içindeki yiyeceğin tadını alamaz. Aynı şekilde, budala bir kişi bilgelikle yaklaşmadığı sürece bilge bir kişiyi anlayamaz.

Tüm iyiliklerin kökleri, şükretmenin topraklarındadır.

Öfkenin sorunların çözümünde hiçbir şekilde faydalı olmadığını, buna karşın sabrın ve merhametin yardımcı olduğunu anlamamız lazım.

Gerçek kahraman, kendi öfkesinin ve nefretinin üstesinden gelebilendir.

Zorluklarla karşılaştığımızda dürüst ve samimi kalabilmek her zaman yardımcı olur.

Birine yapmak istediği işi yapması için iyi dilekte bulunarak yardımcı olamazsınız, harekete geçmelisiniz.

Etkileyici Dalai Lama Sözleri

Hepimiz doğruluk ve şefkatten kaynaklanan temel insani değerlere muhtacız.

Sevgi ve merhamet lüks değil ihtiyaçtır. Onlar olmadan insanlık ayakta kalamaz.

Sevdiklerinize uçmaları için kanatlar, geri dönebilmeleri için kökler verin. Ve de yanınızda kalmaları için nedenler.

Değişim istiyorsanız, sebeplerini yaratın.

Bir yıIda hiçbir şeyin yapıIamayacağı iki gün vardır. Birine dün deriz, diğeri de yarındır. Bu yüzden bugün sevmek, inanmak ve özellikle de yaşamak için doğru gündür.

Karşılaştığımız zorluklara karşı kayıtsız kalmak, kabul edilemez bir şey. Yapmamız gereken şey sonuna kadar direnmek ve asla vazgeçmemek.

İnsan potansiyeli herkes için aynıdır. Eğer “Ben çok değersizim” diye düşünüyorsanız, bu yanlıştır. Kendinizi kandırıyorsunuz demektir. Hepimizin belli bir düşünce gücü var, peki o zaman sizde eksik olan ne? Eğer irade gücüne sahipseniz, değiştiremeyeceğiniz hiçbir şey yok. Kendi kendinizin efendisi sizsiniz.

İnsan kararlılığına inanın.Tarih boylu boyunca göstermiştir ki; insan iradesi bilinen tüm silahlardan daha güçlüdür.

İster pozitif olsun ister negatif eylemlerimizin kalitesi motivasyonumuza bağlıdır.Bundan dolayıdır ki zihnimizi dönüştürmek zorundayız.

Başarılarınızı, onları kazanmak için nelerden vazgeçtiğinizle ölçün.

Dua birey için mükemmel bir teselli olabilir, ancak dünyayı değiştirmek için elinizi taşın altına sokmalısınız.

Her nefes aldığınızda kendinizi, her nefes verdiğinizde de başkalarını sevin.

Bu da benim basit dinimdir. İbadethanelere gerek yok. Karmaşık felsefelere gerek yok. Kendi zihniniz, kendi kalbinizdir ibadethaneniz; iyi yürekliliğinizdir felsefeniz.

Konuştuğun zaman sadece bildiklerini tekrar edersin, ama dinlersen, yeni şeyIer öğrenebiIirsin.

İnsanlar, hayatta tatmin ve mutlu olmak için farklı yollar seçer. Onların sizinle aynı yolda olmamaları, yollarını kaybettikleri anlamına gelmez.

İster dindar olun ister olmayın, insan olarak hepimizin şefkate ihtiyacı var.

Anlamlı bir hayat para veya diğer imkanlar ile ilgili değildir; kendimizi olabildiğince diğer insanlara yardım etmeye adamakla ilgilidir.

Yüreğin sevgi ile dolu olması ve diğer insanların selametini düşünmek bir mutluluk halidir, ister dindar olun ister olmayın.