Rahibe Teresa Sözleri

Anlamlı ve Güzel Rahibe Teresa Sözlerialıntı sözleri

Rahibe Teresa sözlerini sizler için hazırladık bu sayfada. Anlamlı ve etkileyici Rahibe Teresa sözlerini bu sayfada okuyabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Rahibe Teɾesa, Aɾnavut biɾ Katolik’tiɾ. Hayıɾseveɾ Misyoneɾleɾ Cemaati’nin kuɾucusuduɾ. Osmanlı İmρaratorluğu’nun Kosova Vilayeti’ne bağlı Üsküρ şehrinde doğdu. Babası bir Ulah, annesi ise Prizrenli Katolik bir Arnavut’tu. 18 yaşında rahibe olmaya karar verdi ve Hindistan’daki misyonerlik çalışmalarıyla tanınan Loretto Hemşireleri’ne katıldı.

1979 yılında Nobel Barış Ödülü’nü alan Rahibe Teresa, ödülü kendi namına kabul etmediğini bildirdi. Kendi şerefine düzenlenen şaşalı Nobel yemeğini geri çevirerek, yemek için harcanacak parayla birçok fakire Noel’de yardım yemeği düzenledi. Barış ödülüne ve Noel ruhuna ne uygun bir davranış!

4 Eylül 2016’da Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen tören ile Papa Franciscus tarafından azize mertebesine yükseltildi. Rahibe Teresa’nın iki hastayı iyileştirmesi, aziz/azize olabilmek iςin gerekli olan iki mucize olarak kabul edildi.

En Çok Beğenilen Rahibe Teresa Sözleri

Bakın, ben asla dünyayı değiştirebileceğimi düşünmedim! Tanrı’nın sevgisini yansıtabilecek temiz bir su damlası olmaya çalıştım sadece. Sizce bu az mı? Siz de temiz bir su damlası olmaya çalışın, böylelikle iki kişi oluruz. Eğer evliyseniz eşinize de söyleyin, böylece üç kişi oluruz. Çocuklarınız varsa, onlara da söyleyin böylelikle çoğalırız…

Uzun süredir hayvan gibi yaşıyoruz ama bir meIek gibi öIeceğim; tanrı iIe yüzyüze geIdiğimizde ne denIi sevdiğimiz öIçüsüyIe yargılanacağız, sevgi kendini kurban edebiImektir.

Sana gelen hiç kimse; yanından, eskisinden daha kötü ve daha mutsuz ayrılmasın!

Huzurumuz kalmadıysa, birbirimize ait oIduğumuzu unuttuğumuzdandır.

Yalnız kalmak ve sevilmediğini bilmek, bir insanın yaşayabileceği en büyük yoksulluktur.

Rahibe Teresa Tarafından Söylenmiş 10 Güzel Söz

Beklentisiz sevmek gerek. Sevginin kendisi için bir şeyler yapmak gerek, karşılığında alabileceklerin için değil… Eğer herhangi bir karşılık bekleyecek olursan, bu sevgi değildir. Gerçek sevgi, kayıtsız şartsız ve beklentisizdir. Bedeli ne olursa olsun, vermelisin. Sevmek; kendini ölçüsüz, şartsız ve pişmanlık duymaksızın vermektir.

Sınırsız sevgiyle yapılan küçük şeyler değerlidir. Ne yaptığımız değil, yaparken ne kadar sevgiyle yaptığımız önemlidir. Ne verdiğimiz değil, verirken ne kadar sevgiyle verdiğimiz önemlidir ve Tanrı için hiçbir şey küçük değildir.

Eğer gerçekten sevmek istiyorsak, nasıl affedeceğimizi öğrenmeliyiz.

Birbirimizle daima gülümseyerek buluşalım; çünkü gülümseme sevginin başlangıcıdır.

Size gelen hiç kimsenin, daha iyi ve daha mutlu olmadan gitmesine izin vermeyin.

Şu an mutlu ol, bu kadar yeter. Her an, ihtiyacımız olan tek şey bu, daha fazlası değil.

Mucize, bizim bunu yapmamızda değil, yaptığımız için mutlu olmamızdadır.

Tanrının bana taşıyamayacağım bir yükü yollamayacağını biliyorum. Sadece bana bu kadar güvenmeseydi diyorum.

Eğer insanları yargılarsan, onları sevecek vaktin kalmaz.

Paradoksu çözdüm; eğer acıyana kadar severseniz, artık acı duymaz olursunuz ve geriye sadece sevgi kalır.

Anlamlı Rahibe Teresa Sözleri

Bakın, ben asla dünyayı değiştirebileceğimi düşünmedim! Tanrı’nın sevgisini yansıtabilecek temiz bir su damlası olmaya çalıştım sadece. Sizce bu az mı? Siz de temiz bir su damlası olmaya çalışın, böylelikle iki kişi oluruz. Eğer evliyseniz eşinize de söyleyin, böylece üç kişi oluruz. Çocuklarınız varsa, onlara da söyleyin böylelikle çoğalırız.

Eğer onlar açsa onlara yiyecek veririz, eğer onlar çıplaksa onları giydiririz, eğer onlar hasta ise onları hergün ziyaret ederiz, eğer onlar evsizse onlara bir ev veririz.

İlahi bir desteğe güveniyorum; ihtiyacımız oIan her şeyi doğru zamanda hiç güçIük çekmeden daima aIdık. Ben çaIışmaIarımızın tanrı’nın koruyucuIuğunun bir parçası oIduğuna inanıyorum.

Gözlerim mutlu çünkü ellerim birçok gözyaşını kuruluyor.

Sadece daha iyi bir yaşam yaşamak için bir çocuğu öIdürüyorIar.(kürtaj için ettiği söz)

Her insan; Hindu, Musevi, Müslüman, Hıristiyan… Herkes sevmek ve sevilmek için yaratılmıştır. Hangi ırktan, ya da hangi dinden olduğu önemli değildir. Her adam, her kadın, her çocuk Tanrı evladıdır ve O’nun imgesinde, benzerliğinde yaratılmıştır. İnsan kardeşimizde gördüğümüz Tanrı’dır. Tanrı’nın sevgisi sonsuzdur, şefkat ve anlayış doludur. Tanrı, dünyayı sizin ve benim aracılığımla; insanlara dokunuş biçimimiz, başkalarına bir şeyleri sunuş şeklimiz, birbirimizi sevme biçimimizle seviyor. Sevgiyi bizim aracılığımızla hayata geçirmek, O’nun üslubudur. Sevgi eyleme geçmelidir.

Tanrının bana taşıyamayacağım bir yükü yollamayacağını biliyorum.Sadece bana bu kadar güvenmeseydi diyorum.

Mucize, bizim bunu yapmamızda değil, yaptığımız için mutlu olmamızdadır.

Gittiğiniz yere Sevgi Götürün Gittiğiniz her yere sevgi götürün. İlk önce kendi yuvanıza. Çocuklarınıza, karınıza, yan komşunuza sevgi verin… Hiç kimsenin yanınızdan mutsuz ve kötü ayrılmasına izin vermeyin. Allah’ın zarafetinin yaşayan bir örneği olun; yüzünüzden, gözlerinizden, gülüşünüzden ve selamınızdan zarafet eksik olmasın.