Beden Dili ile ilgili Söylenmiş Güzel Sözler

Beden Dili Sözlerialıntı sözleri

Beden Dili ile ilgili güzel sözleri sizler için hazırladık bu sayfada. Anlamlı ve etkileyici Beden Dili sözlerini bu sayfada okuyabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

İnsanlar konuşarak anlaşmayı geliştirmeden önce, beden dilleriyle anlaşırlardı. Beden dili insanların ilk anlaşma aracı ve ilk dili olmuştur. Beden dilleri aracılığıyla insanlar duygularını, düşüncelerini, isteklerini, ihtiyaçlarını ve ruhsal zenginliklerini başka insanlarla paylaşmışlardır.Fulya İler

En Güzel Beden Dili Sözleri

Benliğimizin yüzümüzdeki izlerden belli olması, bizi ele veren en zayıf tarafımızdır, çünkü yüzümüz gözetilir ve onun ifadesine sözlerimizden çok daha fazla inanılır.Francis Bacon

Bir insanın hareketleri, sözlerinden daha yüksek sesle konuşur.Dale Carnegie

Bazen dudakların bitiremediği cümleleri, gözler tamamlar.Ahmed H. Müftüoğlu

Bir kimsenin sesindeki, gözlerindeki ve davranışındaki mana, kullandığı sözlerdekinden az değildir.François de La Rochefaucauld

Bir bedenin üzerinde dolaşan her el, kendi bedenini okşamak istercesine dolaşıyor öteki beden üzerinde.Tezer Özlü

Anlamlı Beden Dili Sözleri

Beden dilini iyi bilen kimseler, muhataplarının söz ve fiilerinden yakaladıkları ipuçları ile onların derin şuuraltı dünyalarına da inebilirler, o dünyayı kısmen seyredebilirler.Şadi Eren

Dil bir kelime ağacıdır. Aşılanmış bir meyve ile yabanisi arasında ne derece fark varsa; terbiyeden geçmiş bir dille, terbiye görmemiş bir dil arasında da o kadar fark vardır. Biri bal gibi tatlı, diğeri zehir gibi acıdır.Şadi Eren

Görünüşüne dayanarak olumsuz bir karakter yakıştırdığınız birinin beden dilini doğru bir şekilde değerlendiremezsiniz. Bu, yağ ve kir lekeleriyle kirlettiğiniz bir pencereden bakmaya çalışmak gibidir.Shelly Hagen

Gözlerimiz ruhumuzun pencereleridir ve insani iletişim işaretlerinin en doğrusunu belli eder.Ashish Dutta

Sıkıcı bir insanın boynuna gösterişli bir kravat takın, yalnızca boynunda gösterişli bir kravat olan sıkıcı bir insana dönüşecektir.Judi James

Konuşurken kendi göz pınarlarında yaş olmayan biri, başkalarının gözünü nemlendiremez.Şadi Eren

Hayvanların sadece beden dili vardır, insanın da bunu anlayacak aklı. Zekâ büyük silahtır.Mehmet Mollaosmanoğlu

Hareketler kelimelerden daha fazla konuşur, daha çok şey ifade eder.Oscar Wilde

Bir insan tipi, onun hakkında hissedilecek ve söylenecek şeylerin en iyi metnini verir.Goethe

Bedenimizin yapısı öyle ki biz istesek de istemesek de düşündüğümüz şeyi açığa vurur.Alain

Gözlerin konuştuğu dil, her yerde aynıdır.George Herbert

Kadınlar erkeklere söyleyeceklerini, gözleriyle söylerler.Alphonse Daude

Aslanın görkemli bir vücudu, kuvvetli pençeleri olduğu gibi, kükreyen bir sesi de vardır. Kükreyen ses yerine, hayalen kuzu melemesi gibi bir ses koysak, aslanın krallık karizmasının çizildiğini görürüz.Şadi Eren

Ruh cevherini bozmuş olanlarda ise, ruhtaki arızaları gösterecek hareketler, davranışlar görülür. Yetimi itip kakan birinin hareketlerinin arka planında onun zalimliği nazara çarpar. Etrafına haksız yere bağırıp çağıran bir patronun davranışlarında ham bir ruh portresi kendini gösterir.Şadi Eren

Beden Dili Sözleri Elizabeth Kuhnke

Tüm insanların eşit yaratıldığına inansanız da yetki sizde olduğunda bedeniniz, alfa köpeğin siz olduğunu gösteren sinyaller gönderir.

Bütün beden hareketleri ve yüz ifadeleri bir hikâye anlatır. Hikâyeyi anlamak için sadece neyi arayacağınızı bilmeniz gerekir.

Beden dili doğruyu söyler. Söylenen söz, bilgi ve gerçekleri iletse de -bunların tamamı doğru olmayabilir- bedeninizin hareketleri, jestler ve yüz ifadeleriniz asla yalan söylemez.

Kendinizi bir hayvan olarak düşünmek isteseniz de istemeseniz de gerçek şu ki öylesiniz ve diğer tüm hayvanlar gibi bedeninizin jest yapma, hareket etme ve pozisyon alma şekli bir gözlemciye sizin hakkınızda sözlerin söyleyebileceğinden çok daha fazlasını söyler.

Jestler duyguları iletir. Eğer birisi gergin hissediyorsa rahatsızlığıyla baş edebilmek için anahtarlarıyla oynayabilir, parmağındaki yüzüğü çevirebilir veya kıyafetlerini çekiştirebilir.

Bedeninizin bir beyazperde olduğunu düşünün. Yansıttığınız bilginin kaynağı iç dünyanızdaki düşünce, his ve niyetlerdir. Fiziksel bedeniniz bilginin görüntülendiği bir araçtır.

Hoşunuza gitsin veya gitmesin, bedeniniz işaretler ve sinyaller yoluyla konuşur.

Beden Dili Sözleri Joe Navarro

Benim bakış acıma göre, karşınızdaki insanla yakınlık kurmanın en etkili yollarından biri bu kişinin koluna, dirsekle omuz arasında bir bölgeye dokunmaktır. Tabii ki, herhangi bir hamlede bulunmadan önce karşınızdaki kişinin kişisel ve kültürel tercihlerini tespit etmeniz lehinize olacaktır.

Büyük bir sevgiyle erkek arkadaşına bakan genç bir kızın kocaman hülyalı gözlerini düşünün. Kısacası, gözleri takip edin; ne kadar büyürlerse, işler de aynı ölçüde yolunda demektir.

Kıyafetlerimiz hakkımızda çok şey söyleyebilir ve bizim için çok şey yapabilir. Bir anlamda, gövdemizi duygu ve düşüncelerimizin reklamını yaptığımız bir ilan tahtası olarak düşünebiliriz.

İnsanlarda on binden fazla yüz ifadesi görülebildiği tahmin edilmektedir.

Flört ilişkilerinde, çıktığı kişinin omzuna kolunu ilk kez atan çoğu zaman erkek olmaktadır. Özellikle de başka erkeklerin birlikte olduğu kadına yaklaşmasından çekiniyorsa.

Boynumuza dokunmak veya belli belirsiz okşamak, kendimizi baskı altında hissettiğimiz zamanlarda kullandığımız en belirgin ve yaygın yatıştırıcı davranışlardan birisidir.

Konuşma esnasında ellerinizi göremedikleri takdirde insanlar size şüpheyle yaklaşabilir. Bu nedenle yüz yüze bir konuşma yaparken her zaman ellerinizi görünür bir yerde tutun.

Kişi yalnızca kendine çekidüzen veriyormuş gibi görünürken, aslında vücuduna dokunarak ya da elini bir işle meşgul ederek gerginliğini yok etmeye çalışıyordur.

Stresli zamanlarımızda, bilinçaltından gelen bir tepkiyle dudaklarımızı geri çekeriz.

Dokunmanın, insanın kendisini mutlu hissetmesi açısından ifade ettiği önemi ortaya koyan birçok bilimsel çalışma bulunmaktadır.

Yatıştırıcı davranışlar sadece türümüze özgü değildir. Örneğin, kediler ve köpekler yatışmak için kendilerini ya da birbirlerini yalar.

Gözleri devirmek ya da dudak bükmek gibi davranışlar evrensel bir nitelik taşıyan küçümseyici davranışlardır.

Parmaklarımızın birleşmesi, düşünceleriniz ya da konumunuz açısından kendinizi ne denli rahat hissettiğinizi işaret etmektedir.

Ayakların yön değiştirme davranışı kişinin bulunduğu yerden ayrılmak istediğinin açık bir işaretidir.

Söz konusu duygular olduğunda, yüzümüzü zihnimizin tuvali olarak görebiliriz.

Biraz düşünecek olursanız, yüz ifadelerimizin aldatıcı doğasının kaynağını görebilirsiniz. Yüzümüzle yalan söyleriz çünkü çocukluğumuzdan itibaren bize öğretilen budur.

Birlikte yürüyen bir çift düşünün; eşlerden birinin kollarını arkada birleştirmesinin anlamı kendisini geri çekmek istemesi olabilir. Açık olan bir şey var ki, yakınlık ya da samimiyeti yansıtan bir davranış değildir bu.

Başın eğilmesi, rahat, açık ve dost canlısı olduğunuz mesajını iletir. Hoşlanmadığı­nız insanların yanında bu davranışta bulunmak çok güçtür.

Başparmakların cebe sokulması, genellikle duyulan güvensizliğin ya da sosyal rahatsızlığın bir işareti olduğundan ve bu mesajı çok çabuk karşı tarafa ilettiğinden, sakınılması gereken bir davranıştır.

Aşırı ölçüde hassas bir konu açılır açılmaz, parmaklar gerilerek birbirine dolanır ve eller sürekli olarak birbirine sürtülür. Eller arasında artan temasın beyin için yatıştırıcı bir özellik taşıdığını söyleyebiliriz.

Sözlü ifadelerimizi anlamak açısından dikkatli dinleme ne denli önemliyse, beden dilimizi kavramak açısından dikkatli gözlem de aynı ölçüde önemlidir.

Kişi yalan söylerken kol hareketleri ciddi ölçüde kısıtlanırken, doğruyu söylemesi durumunda çok daha hareketli olacaktır.

Karşımızdaki insan yalnızca uzaklara dalıp gitti diye, bunu bir yalancılık, ilgisizlik ya da memnuniyetsizlik göstergesi olarak almayın. Çoğu zaman düşüncelerimize netlik kazandırmak için uzaklara bakarız.

İnsanların kıyafetlerini yalnızca bir mesaj iletiyorlarsa değerlendiririz, kesinlikle görünümlerine bakarak yargılamak için değil.