Pozitif Düşünce

pozitif düşüncealıntı sözleri

pozitif düşüncealıntı sözleri

Pozitif düşünce; sahip olduğumuz yargıların, fikirlerin, kullandığımız sözcüklerin başarıya ve gelişime doğrudan etki ettiğine inanan zihinsel yaklaşımdır. İyi ve olumlu sonuçlar ummak, bir zihinsel yaklaşımdır mesela…Pozitif düşünce; sahip olduğumuz yargıların, fikirlerin, kullandığımız sözcüklerin başarıya ve gelişime doğrudan etki ettiğine inanan zihinsel yaklaşımdır. İyi ve olumlu sonuçlar ummak, bir zihinsel yaklaşımdır mesela… Pozitif zihnin beklentisi mutluluk, neşe, sağlık ve başarıdır. Zihin, ne umuyorsa onu bulur. Herkes pozitif düşüncenin gücüne inanmaz. Saçma ve faydasız bulur kimileri. Pozitif düşüncenin gücüne inanan insanların bir kısmı ise bu gücü nasıl kullanacaklarını bilmezler.

Aşağıdaki hikaye, pozitif düşüncenin gücüne güzel bir örnek… Allan, bir iş başvurusunda bulunmuştu. Ancak kendisine güvenmediği, kendisini başarısız bulduğu için işe kabul edilmeyeceğinden emindi. Başvuruda bulunan diğer kişilerin kendisinden daha başarılı olduğunu, onlardan birinin seçileceğini düşünüyordu. Mülakat öncesindeki bir hafta boyunca zihnini negatif düşüncelerle ve başaramayacağına yönelik korkularla doldurdu. Reddedileceğinden emindi neredeyse. Mülakat günü geç kalktı. Giymek istediği gömleğin kirli olduğunu fark etti. Diğer gömleğinse ütüye ihtiyacı vardı. Acelesi olduğu için kırışık gömleği giyerek dışarı çıktı. Mülakat boyunca oldukça gergindi. Bir taraftan buruşuk gömleğini düşünüyor, bir taraftan şimdi kabul edilmediğimi söyleyecekler diye telaşa kapılıyordu. Karnı da açtı, çünkü kahvaltı edecek vakti olmamıştı. Tüm bu negatif düşünceleri mülakat süresince davranışlarına da yansımış ve kötü bir etki bırakmıştı. Sonuçta işe kabul edilmedi.

Jim de aynı iş için müracaat etmişti. Fakat çok daha pozitif bir yaklaşımı vardı. İşe kabul edileceğinden emindi. Mülakat öncesi hafta boyunca işe kabul edildiği anı gözünde canlandırdı. Mülakattan önceki akşamda giyeceklerini hazırladı. Erken kalkması gerekiyordu, bu nedenle erken yattı. Mülakat sabahı, uykusunu almış olarak kalktı. Kahvaltısını yaptı ve mülakat yerine vaktinden önce vardı. Sonuç olarak işe kabul edildi. Çünkü iyi bir izlenim yaratmıştı. Pozitif düşünceleri, görüntüsüne de yansımıştı. Aslında Allan ile Jim tecrübe, iş yeterliliği ve donanım açısından benzer niteliklere sahiptiler. Fakat Jim, zihnindeki pozitif düşüncenin gücü ve yaydığı enerjiyle işi alan taraf olmuştu.

Yaklaşımımız pozitif olduğunda, zihnimizde olumlu hisler ve yapıcı imajlar oluştururuz. Olmasını istediğimiz şeyi zihin gözümüzle görürüz. Bu, gözlere parlaklık, vücudumuza ise enerji katar. Tüm varlığımız, çevreye iyi niyet dalgaları yayar. Dik yürürüz, sesimiz daha güçlüdür. Beden dilimiz, içimizdeki dünyayı dışarı yansıtır.

Pozitif ve Negatif Düşünce Bulaşıcıdır

Hepimiz çevremizdeki insanları, karşılaştığımız kişileri bir şekilde etkileriz. Bu, biz farkında olmadan, içgüdüsel olarak düşünce ve his transferi ya da beden dili vasıtasıyla gerçekleşir. İnsanlar bizim auramızı hisseder ve düşüncelerimizden etkilenirler. Pozitif insanlarla birlikte olmak, negatif insanlardan ise uzak durmak istememizin nedeni budur. Olumlu bir ruh haline sahip olduğumuzda, insanlar bize yardım etmeye daha hevesli olurlar. Negatif düşünceler, sözcükler ve yaklaşımlar negatif ve mutsuz bir ruh hali, beraberinde olumsuz davranışlar yaratır.

Pozitif Düşünce İçin Öneriler

Zihninizi pozitif yöne kanalize etmek için içsel çalışma gerekir. Yaklaşımlarımız, tutumlarımız ve fikirlerimiz bir gecede değişmez ne yazık ki!
Pozitif düşüncenin gücü hakkında okumalar yapın ve kendinizi böyle düşünme yolunda ikna edin. Düşünce biçimimiz, yaşamımızı şekillendiren en önemli unsurdur. Bu şekillendirme genellikle bilinçaltı düzeyde gerçekleşir, fakat bu süreci bilinç düzeyine çıkarmak mümkündür. Kimi zaman olumlu düşünmek size çok zor gelse de pozitif düşünceye bir şans verin; kaybedecek hiçbir şey yok, ama kazanacağınız çok şey var.

Sadece olumlu, hoşa giden ve faydalı durumları gözünüzde canlandırın. Kendi içinizdeki konuşmalarda da başkalarıyla olan diyaloglarınızda da güzel sözcükler kullanmaya özen gösterin. Komik bir şey olmasa da hafifçe gülümseyin; bu, pozitif düşünmenizi kolaylaştırır. Sizi uyuşturan ya da vazgeçme yönünde teşvik eden hislerinizi umursamayın. Azmederseniz, düşünce biçiminizi değiştireceğinizden emin olabilirsiniz.

Negatif düşünce zihninize girdiği anda bunu fark edebilmeli ve hemen olumlu ve yapıcı olan başka bir düşünceyle değiştirebilmelisiniz. Negatif düşünce tekrar zihninize girmeye çalışacaktır. Pes etmemeli, yerine hemen olumlu düşünceyi koymalısınız. Israrınız ve inadınız neticesinde beyniniz de negatif düşünceyi reddetip pozitif düşünceyi kabul etmeyi öğrenecektir.

Makale Kaynağı:kisiselgelisimveolumlamalar