İletişim ile ilgili söylenmiş güzel sözler

İletişim ile ilgili anlamlı ve güzel sözleralıntı sözleri

İnsanlar genellikle birbirlerinden nefret ederler çünkü birbirlerinden korkarlar; birbirlerinden korkarlar çünkü birbirlerini tanımazlar; birbirlerini tanımazlar çünkü iletişim kurmazlar; iletişim kurmazlar çünkü sınıflara ayrılmışlardır.

Martin Luther King

Etkin iletişimde bulunabilmek için hepinizin dünyayı farklı şekilde algıladığımızın ve bu algılamalarımızı diğerleriyle iletişimimizde rehber olarak kullandığımızın farkına varmalıyız.

Anthony Robbins

Cümleler hafif kalıyor yaşadıklarımın ağırlığı karşısında. İşte bu yüzden susmak; bu aralar en çok kullandığım iletişim şekli.

Uğur Gökbulut

İletişim deniz gibidir. Kişilere göre farklı formüller uygulamak zorundasınız. Bir gün iki metrelik suya dalarsınız, bir gün on beş metreye dek tek nefesle inersiniz.

Ahmet Şerif İzgören

Konuşmak, hele yazmak yalnızca karşımızdakiyle iletişim değildir; sözcüklerin bilincimize ve bilinçaltımıza sürekli gönderdiği uyarılarla akan ve kendimizle, iç dünyamızla kurduğumuz bir iletişimdir aynı zamanda.

Erendiz Atasü

Ürün ve hizmet kalitesinden bahsediyoruz, peki ya ilişkilerimizin kalitesinden, iletişim kalitesinden, birbirimize karşı verdiğimiz sözlerin kalitesinden ne haber.

Max de Pree

Sözcükler en zayıf iletişim aracıdır. Yanlış yorumlamaya, yanlış anlaşılmaya en açık olandır. Neden mi böyle? Sözlerin doğasından. Sözler, yalnızca birtakım gürültülerdir; duyguların, düşüncelerin, deneyimlerin yerini alan gürültüler. Semboller, işaretler… Gerçekler değil.

Neale Donald Walsch

İletişimi etkin kullanabilenler, kendilerinin dünya deneyimleri ve dünyanın onlar üzerindeki deneyimlerini değiştirebilir.

George Shinn

Bazılarıyla kaliteli iletişim kurabilmenin tek yolu, onlarla araya mesafe koymaktan geçer.

Akilah Azra Kohen

Gülümseme iki insan arasında kurulan hem ilkel hem de uygar bir iletişimdi onun için. Birbirine gülümseyen iki insan, saniyenin onda birinde dudaklardan gözlere sirayet eden mutluluk pırıltısıyla birbirlerine saygılarını, sevgilerini iletirler. Hiçbir sahteliği olmayan bu alışverişte mutluluk elle tutulabilen, gözle görülebilen bir şeye dönüşür.

Kahraman Tazeoğlu

İnsanın ruhunun sırlarını çözmeye çalışan psikoloji ilminin, en sevdiğim kavramı ”empati”dir. İletişim hangi boyutta olursa olsun, empati ile yaklaştığımız zaman anlayışlı olmaya başlarsınız ..

Sait Çamlıca

Çocuklar duyarak, yani hissederek iletişim kurarlar. Çocuk bir ruh okuyucusudur. Karşısındakinin ne söylediğini değil, ne söylemek istediğini anlarlar.

Adem Güneş

Sağlıklı bir ilişki içine giren tarafların ilk uyması gereken kural, karşılıklı birbirlerini değerli görmek ve kabullenmek, bununla birlikte iletişim ve etkileşim kanallarını sonuna kadar açık bulundurmaktır.

Ahmet Kalkan

Çocuğunuza güvenin; onda sınırlar ve sorumluluk bilinci geliştirmenin tek yolu, ona güvenmekten geçer. Ona güvenin ve onunla sürekli iletişim içinde olun.

Doğan Cüceloğlu

Düşündüğünüz, söylemek istediğiniz,

Söylediğinizi sandığınız, söylediğiniz,

Karşınızdakinin duymak istediği, duyduğu,

Anlamak istediği, anladığını sandığı,

Dolayısıyla insanlarının birbirini anlaması için bir çok ihtimal var.

Sylviane Herpin

Yalnızdım, kendi dünyama hapsolmuştum, diğerleriyle iletişim kuramıyordum; varlığımı onların varlığından ayıran, beni onların hayatı ve faaliyetleri dışında tutan camdan bir duvar vardı sanki.

Christy Brown

İnsanları geçimsiz yapan sevgisizliktir.

Birbirine düşman eden iletişimsizliktir.

Güzellikten yana ne varsa yok eden ilgisizliktir.

Konfüçyus

İletişimdeki en önemli unsur söylenmeyenleri duymaktır.

Peter Drucker

İnsanlar karşılıklı olarak birbirlerinden ne beklediklerini düpedüz söyleseler, herhalde hayatta karlı ve daha memnun olurlardı.

Goethe

Yalanla ‘iletişim’ kurmak

ve yalanı ‘yutturmak’ bir başarı değildir.

Sadece yenilginin ertelenmesidir.

Neale Donald Walsch

Dünyada birbiriyle hiç iletişimi olmayan birçok kültürün, çareyi ve umudu havaya, gücü ve kederi toprağa, saflığı ve şifayı suya yöneltmesi tesadüf olamaz elbette. Ayrıca bir de ateş var ki tutku ve cehennem, ışık ve güneş de onda gizli…

Buket Uzuner

İletişim güçtür, iletişimi etkili kullanabilenler, kendilerinin dünya deneyimlerini ve dünyanın onlar üzerindeki deneyimlerini değiştirebilirler.

Anthony Robbins

Küçükken hayvanlarla konuşsam ne ilginç olur diye düşünürdüm,

Meğer yıllardır iletişim kurabildiğim bir sürü hayvan varmış.

Özdemir Asaf

Etkili iletişim iki yönlü bir süreçtir, bir verici ile bir alıcı arasındaki düşünce alışverişidir. Her bir tarafın bu sürece katılımı geçmiş deneyler, değerler, ihtiyaçlar ve duygulardan çıkan kişisel algılamalara dayanır.

Bingaman

En büyük iletişim problemimiz:

Anlamak için dinlemiyoruz.

Cevap vermek için dinliyoruz.

Metin Hara

Kendini tanımayan, kendini unutan insanın kendi kendisiyle iletişimi kopar, kendine yabancılaşır; bu durum çevresine de yansır ve çevresiyle olan insani iletişim kopar. Bunun sonucu kalabalıklar içinde yalnızlaşan insandır.

Ali Rıza Bayzan

Baharın geldiğini bir tomurcuğu her gün gözleyerek bir gün patlayıp yeşilini güneşe ve bize gösterdiğini bilemeyeceğiz.Neden?Vaktimiz yok,tomurcuğa bakacak halimiz yok,tomurcukla aramızda iletişim yok.Tomurcuk,rüzgar,ağaç,kuş,toprak,bulut,yağmur vesaire ile iletişimimiz kesilmiştir.Artık birbirimizin dilinden anlamıyoruz.Korkunç.Çiçek açmış bir şeftali dalına trene bakar gibi yaban yaban bakan bir çocuk insana dehşet veriyor.

Mustafa Kutlu

Kişi, bağlamada iyi ise, halatın düğümlerine ihtiyaç yoktur, yalnızca kalbin arkadaşlığı yeter.

Lao Tzu

Bir dostluğun devamı için az çok aynı çizgide fikir birliği olduğu sürece, ayrı kentlerde ya da ayrı ülkelerde yaşamanız, yıllarca birbirinizi görmemeniz dostluğu hiç zedelemez. Buluşur buluşmaz, iletişim yeniden kuruluverir dakikasında.

Mina Urgan