İlham ile ilgili söylenmiş güzel sözler

ilham1alıntı sözleri

ilham1alıntı sözleri

Vasat bir eğitimci anlatır. İyi bir eğitimci açıklar, daha iyi olan eğitimci ise gösterir, ancak büyük bir eğitimci ilham verir.

William Arthur Ward

Gerçekte yapmayı istediğiniz şeyi yapmaya çalışmaktan vazgeçmeyin. Aşkın ve ilhamın olduğu yerde yanlış yola sapamazsınız.

Ella Fitzgerald

Gerçek sevinç, başka birine fayda sağlayacak bir yolda, ona ilham ve cesaret verip öncülük ettiğinizde yaşanır.

Zig Ziglar

İlhamı ve hayatta kalma arzusunu, ancak acı çeken bir kalpte görebilirsin.

Aleatha Romig

İnsan vardır, yüzü güler, gönlü cömert, ufku geniş; onunla oturdukça oturmak istersiniz; muhabbetinden keyif ve feyiz alır, ilham bulur, farkında bile olmadan ne çok şey öğrenirsiniz. Yanından kalktığınızda az buçuk değişmiş, zenginleşmiş olarak yolunuza gidersiniz. Hafiflemiş olarak, rüzgârda tüy gibi. İçinizde bir gonca gül açılır, katmer katmer renklenir. Elinizde olmadan hayata gülümsersiniz.

Elif Şafak

Her gün, ilham gelsin veya gelmesin yirmi satır yazınız.

Stendhal

Tarihinden ibret ve ilham alabilen toplumlar, güvenli ve güçlü olurlar.

Yavuz Bahadıroğlu

Sevgi bir duygudan ibaret değildir; bir sanattır. Sanatta olduğu gibi sevgide de ilham yetmez, emek vermeden olmaz.

Paulo Coelho

Aslında en çetin deneyimlerimiz, karakterimizi biçimlendiren ve iç gücümüzü, gelecekte zor koşullarla başa çıkma ve başkalarına da bunu yapmaları için ilham verme özgürlüğümüzü geliştiren potalara dönüşür.

Stephen R. Covey

İlhamın oluşması için insanın uzun dönemli yoğunlaşması ve hatalar yapması gerekmektedir.

Nevzat Tarhan

Ortalama liderler çıtayı kendileri için yükseltirler; iyi liderler çıtayı başkaları için yükseltirler; büyük liderler kendi çıtalarını yükseltmeleri için diğerlerine ilham verirler.

Orrin Woodward

Benim için yazarlığın sırrı, nereden geleceği hiç belli olmayan ilhamda değil, inat ve sabırdadır.

Orhan Pamuk

İlham gelmesini bekleyemezsiniz, ilhamı kovalamanız gerekmektedir.

Jack London

Adam kadına sahip olmadığı oranda kadın adama ilham verendir. Bu, şairin ve kadının hayal gücünün kaynağı olan gerçekliktir.

Soren Kierkegaard

Işığıyla ozanlara ilham veren ay, aynı ay değil mi gelgitlerle suların sükunetini alt üst eden?

Halil Cibran

Bilinçaltınıza yalnızca sizi her açıdan iyileştirecek, koruyacak, yükseltecek ve size ilham verecek telkinler göndermeye dikkat etmelisiniz. Unutmayın, bilinçaltınız esprileri anlamaz. Sadece sözünüzü dinler.

Joseph Murphy

Bize bir şeye başlamak için ilham gelmesi gerektiği söylenmemeli. Eylem her zaman ilham üretir. İlham nadiren eylem üretir.

Frank Tibolt

Yalnızlığın ilham verdiği ama hiçbir şairin yazamayacağı türden şiirler söylemişti; saf bir duyguyla, en ufak bir aşk ve şehvet kalıntısı sezmeden söylemişti.

Balzac

İnsan denize açılınca türkü söylemek gelir içinden, deniz insana ilham verir. Ve deniz söylenen türküyü anlar.

Cengiz Aytmatov

Hepimizin yolumuzu kaybettiğimizi hissettiğimiz anlar olur. Arkadaşlarımıza, meslektaşlarımıza, oda arkadaşlarımıza, hatta yabancılara bakar ve mutluluğun anahtarının başkası olmak ya da değişmek olabileceğini düşünürüz. Bana inanın, bu sizi sadece mutsuz eder. İyi zevklere ve değerlere sahip birinden ilham almak ve etkilenmek başka şeydir, bir başkası olarak mutlu olacağınıza inanmak bambaşka bir şey.

Demi Lovato

Sana her zaman saygılı mı davranıyor? İlk soru bu. İkinci soru, yirmi sene sonra da aynı kişi olsa, yine onunla evlenir misin? Ve son olarak,daha iyi bir insan olman için sana ilham veriyor mu? Bu üç soruya da evet cevabını verebileceğin birini bulursan, iyi bir adam bulmuşsun demektir.

Colleen Hoover